Nea Radio

2.500 i karantene - holder stengt til over pinse

Koronatest Foto: Mufid Majnun/Unsplash

Det alvorlige smitteutbruddet i Nord-Østerdalen er ikke over. Tynset kommune vedtok søndag en ny forskrift om smitteverntiltak. Den skal vare gjennom pinsehelga, skriver NRK på sine nettsider.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2021 kl 14:33

Det pågår en intens kamp i Fjellregionen for å spore opp alle smittede etter det omfattende koronautbruddet.

Totalt 65 smitta

Over 2.500 er i karantene og venter enten på å bli testet eller svar på prøvene de har tatt. Totalt har 65 personer fått påvist smitten i kommunene Tynset, Tolga, Os og Alvdal nå.

Også søndag pågår det omfattende testing i de fire kommunene.

–Dette er bakgrunnen for at formannskapet i Tynset i formiddag har vedtatt en ny forskrift om smitteverntiltak, som gjelder gjennom pinsehelga, sier ordfører i Tynset, Merete Myhre Moen, til NRK.

Venter på svar

Bare i Tynset kommune er rundt 1.200 personer satt i karantene.

- Derfor må vi holde «samfunnet stengt» inntil videre og i første omgang gjennom pinsehelga, legger ordføreren til.

Flere svar på testene er ventet i løpet av dagen.

Vil avdekke flere smittede

Kommunene i Nord-Østerdalen var lenge uten noen omfattende koronasmitte. Men nå foregår det intens smittesporing.

Ifølge Tynset-ordfører Merete Myhre Moen kan en foreløpig ikke si om en har kontroll på situasjonen.

- Vi må regner med at det kommer flere positive svar på de mange prøvene som blir tatt, men håpet er at vi snart skal kunne se færre nye smittetilfeller, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...