Nea Radio

Nav:

190 færre ledige siste uke

FÆRRE ledige, kan Bente Wold Wigum, regiondirektør i Nav Trøndelag konstatere. Foto: Nav

Denne uka er 6515 personer helt uten jobb i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2020 kl 15:13

I uke 42 er det 6515 helt ledige i Trøndelag. Det tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på 190 personer fra forrige uke. I tillegg er 5812 er delvis ledige (2,3 prosent), en nedgang på 131 personer, og 819 arbeidssøkere er i tiltak (0,3 prosent). Trøndelag ligger godt under snittet for landet samlet sett, som har en ledighet på 3,6 prosent.

Flest ledige innen reiseliv og transport

32 prosent av de helt ledige og 25 prosent av de delvis ledige er under 30 år. Fordelt på aldersgrupper er personer i alderen 20-24 år den med høyest andel ledige, med 3,7 prosent. Men ledigheten har gått ned blant alle aldersgrupper.

Det er fortsatt flest ledige innenfor reiseliv og transport, samt butikk- og salgsarbeid. Førstnevnte bransje har imidlertid hatt klar nedgang i ledigheten, med 48 færre helt ledige i løpet av siste uke. Størst reduksjon har det vært i industrien, der det nå er 74 færre ledige. Selv om enkelte yrkesgrupper har hatt en svak økning i ledigheten den siste uken, viser utviklingen den seneste tiden at ledigheten går ned blant alle yrkesgrupper.

Ledighet i kommunene

Over halvparten av ledighetsreduksjonen har skjedd i Trondheim, der det nå er 101 færre helt ledige enn det var i uke 41. Trondheim har nå 3 150 helt ledige, som utgjør 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Blant kommunene har Meråker høyest andel ledige med 4,8 prosent, deretter følger Verdal (2,4 prosent), Stjørdal (3,3 prosent) og Melhus (3 prosent). Bortsett fra disse har alle kommunene i Trøndelag en ledighet under 3 prosent.

Av de helt ledige er 1 273 permittert, og blant de delvis ledige er 2 337 permittert. Sammenlignet med forrige uke er det 239 færre permitterte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...