Nea Radio

Skal gjøre alt for å slå landslaget

Glad og stolt: Niklas Dyrhaug er klar for å være i utfordrerposisjon. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby starter privatlaget Team Eidissen/BN Bank. Det ble kjent under en pressekonferanse på Skistua i Trondheim i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2020 kl 20:18

Samarbeidet oppstod etter at begge ble vraket fra landslaget.

Niklas Dyrhaug ser frem til å være i utfordrerposisjon.

- Jeg tror at vi får et minst like bra sportslig opplegg her som på et landslag. Det blir spennende å gjøre noe nytt, etter 10 år på landslag. Så får vi se om det blir bedre eller dårligere. Det har gitt meg en ny giv, sier han.

Sundby forteller under pressekonferansen at de har jobbet knallhardt for å få dette på plass, men er forberedt på at det kan gå begge veier.

- Vi vet ikke om vi kommer til å stikke av med prinsessa og halve kongeriket, eller om vi blir sittende igjen med trollet.

Det nye teamet tok seg et bad i Blomstertjønna før pressemøtet. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

De store målene til laget er VM i Oberstdorf neste år og OL i Beijing i 2022.

- Målet og drømmen er å ta medalje. Heldigvis har jeg vært der før og da kan det være enklere å gjenskape det, selv om det blir hardt å kvalifisere seg, sier Dyrhaug.

BN Bank og Eidissen Consult som hovedsponsorer

Hovedsponseren til laget er BN Bank og Eidissen Consult. Svein Tore Samdal, som er administrerende direktør i BN Bank, har tidligere vært trener for Marit Bjørgen og kvinnelandslaget.

Benn Eidissen har vært sponsor for begge to i flere år. Han møtte Niklas på Svalbard i forbindelse med Svalbard skimaraton i 2015, og har vært delsponsor for han siden. Samarbeidet mellom Martin og Benn kom i gang i 2017.

Uten sponsorene og støttespillerne hadde ikke det vært mulig å starte opp dette laget. Det forteller Dyrhaug.

- Jeg er utrolig takknemlig for at vi har så gode støttespillere i ryggen som har troen på prosjektet, og troen på at vi kommer tilbake.

Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og sponsor Eidissin under pressekonferansen. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Konkurrerer mot landslaget

Framover blir landslaget konkurrentene til Dyrhaug og Sundby.

- Det blir jo litt annerledes. Vi har jo veldig mange gode kompiser på landslaget som vi har vært på lag med i mange år. Nå er vi konkurrenter og rivaler. Vi skal gjøre alt vi kan for å slå dem. Det er det som gjelder nå, sier tydalingen.

Sondre Sundby, broren til Martin Sundby, blir treneren på laget. Arnstein Finstad kommer til å være med å trene Niklas i Trøndelag.

Selv om de bor i to forskjellige byer så får de til å trene sammen, da Niklas bor i Trondheim og Martin i Oslo.

- Vi kommer til å ha ett til to treff i måneden der vi trener sammen.

De har et etablert treningsmiljø både i Trøndelag og i Oslo, der de kommer til å trene med landslagsløperne i tillegg.

En 100 prosent skadefri Niklas er klar mengdetrening framover. Grunnlaget skal legges for vinteren.

- Det blir viktig for oss å være i god form fra start, og vise oss fram fra første stavtak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...