ANNONSE
Annonse
Nea Radio

18 ulver registrert på DNA så langt i sommer

Foto: Scandcam/NINA

Hvis du ser ulv i sommer kan du melde fra til Statens naturoppsyn i området eller via Skandobs. Rovdata vil holde ulvetelleren løpende oppdatert med DNA-resultater fra ulveprøver.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2020 kl 22:11

ANNONSE
Annonse

Rovdata vil som tidligere år holde ulvetelleren løpende oppdatert med resultater fra DNA-analyser av ulveprøver samlet inn i sommerhalvåret, i perioden fra 1. mai til 30. september. Ved siste oppdatering 22. juni var det 18 individer i telleren.

Unge ulver på vandring

På denne tiden av året er det mange unge ulver på vandring. Av de 18 ulvene som er registrert på DNA så langt i sommer, antas 10 av dem å være på vandring.

– Tre av disse er felt utenfor ulvesonen, alle i Innlandet fylke. 13. juni ble det registrert en ulv så langt nord som i Bindal kommune i Nordland. Denne hannulven (V807) var kjent fra tidligere, og ble født i 2018 i Deisjøen-reviret, forteller Øystein Flagstad, genetiker i Rovdata.

Meld fra om ulveobservasjoner

Hvis du observerer ulv, så kan du melde fra om observasjonen til Statens naturoppsyn (SNO) i området eller legge observasjonen inn i rapportsystemet Skandobs på app eller internett.

Nøkkelord

ANNONSE