Nea Radio

Ambulansetjenesten i Stjørdal:

18 av 20 ansatte i karantene

I karantene: 18 av 20 ansatte ved ambulansetjenesten i Stjørdal er satt i karantene, etter at en av de ansatte testet positivt på koronaviruset. Illustrasjonsfoto Foto: Joakim Halvorsen

En ansatt ved ambulansetjenesten i Stjørdal, testet tirsdag positivt på koronaviruset. Dette har fått store konsekvenser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2021 kl 11:58

– Det betyr at i tillegg til den smittede, som er tatt ut av tjeneste og isolert, så er det 18 ambulanseansatte tilknyttet tjenesten i Stjørdal som er satt i karantene, sier kommunikasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Svein Håvard Karlsen til Adresseavisen

Da den ansatte mistet både smaks- og luktesans, ble det utført en hurtigtest som viste seg å være positiv. Smittevernsteamet har gjennomført smittesporing og alle ansatte med unntak av to er satt i karantene og testes.

I tillegg til de 18 kolleagene, har også sju pasienter vært i kontakt med den ansatte. Disse er også satt i karantene.

Smittet av pasient

Smittesporing viser at den smittede ambulansearbeideren mest sannsynlig har blitt smittet av en pasient, forteller Karlsen.

- Strengt smittevern er ivaretatt, men i denne situasjonen viser smittesporing at ambulansearbeideren mest sannsynlig har blitt smittet av en av de pasientene som har fått hjelp og bistand. Ambulansearbeidere arbeider i den spisse enden. Det er de som møter pasientene først. De alvorlig syke og de som har vært utsatt for ulykker. Så dette er en utsatt gruppe når det er stort smittetrykk i regionen, sier Karlsen.

Stasjonen i Stjørdal er oppbemannet med mannskaper fra andre stasjoner og vikarer.

- Normal beredskap og akuttberedskap ivaretas, og alle vakter er bemannet på normal måte, sier Karlsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...