ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ambulansetjenesten i Stjørdal:

18 av 20 ansatte i karantene

I karantene: 18 av 20 ansatte ved ambulansetjenesten i Stjørdal er satt i karantene, etter at en av de ansatte testet positivt på koronaviruset. Illustrasjonsfoto Foto: Joakim Halvorsen

En ansatt ved ambulansetjenesten i Stjørdal, testet tirsdag positivt på koronaviruset. Dette har fått store konsekvenser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2021 kl 11:58

ANNONSE
Annonse

– Det betyr at i tillegg til den smittede, som er tatt ut av tjeneste og isolert, så er det 18 ambulanseansatte tilknyttet tjenesten i Stjørdal som er satt i karantene, sier kommunikasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Svein Håvard Karlsen til Adresseavisen

Da den ansatte mistet både smaks- og luktesans, ble det utført en hurtigtest som viste seg å være positiv. Smittevernsteamet har gjennomført smittesporing og alle ansatte med unntak av to er satt i karantene og testes.

I tillegg til de 18 kolleagene, har også sju pasienter vært i kontakt med den ansatte. Disse er også satt i karantene.

Smittet av pasient

Smittesporing viser at den smittede ambulansearbeideren mest sannsynlig har blitt smittet av en pasient, forteller Karlsen.

- Strengt smittevern er ivaretatt, men i denne situasjonen viser smittesporing at ambulansearbeideren mest sannsynlig har blitt smittet av en av de pasientene som har fått hjelp og bistand. Ambulansearbeidere arbeider i den spisse enden. Det er de som møter pasientene først. De alvorlig syke og de som har vært utsatt for ulykker. Så dette er en utsatt gruppe når det er stort smittetrykk i regionen, sier Karlsen.

Stasjonen i Stjørdal er oppbemannet med mannskaper fra andre stasjoner og vikarer.

- Normal beredskap og akuttberedskap ivaretas, og alle vakter er bemannet på normal måte, sier Karlsen.

Nøkkelord

ANNONSE