ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ski-NM:

Trøndersk trio nær medalje

F.v. Anne Kjersti Kalvå og Marte Skaanes. Foto: Henrik Einangshaug

Etter søndagens 15 km fellesstart med skibytte er det ingen tvil, Therese Johaug seiler opp som storfavoritt 1,5 måned før ski-VM i Oberstdorf.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det ble gått til fra start under søndagens 15 km skibytte i NM, og en rekke utøvere måtte tidlig slippe teten. Therese Johaug opparbeidet seg tidlig enn luke til resten, og suste inn i mål til suveren seier, over minuttet foran landslagsvenninne Heidi Weng.

Flere trøndere meldte seg også på i kampen om medalje i søndagens fellesstart med skibytte. Både Lundamo, Strindheim og Oppdal hadde utøver helt der oppe i medaljekampen. Anne Kjersti Kalvå, Marte Skaanes og Silje Øyre Slind startet alle sammen svært bra, og var en del av en kvartett sammen med Heidi Weng.
Ved skibytte lå de fire samlet, men med en jagende Helene Marie Fossesholm like bak.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Henrik Einangshaug

Fikk det tøft på skøytedelen

Etter skibytte skrudde Weng om tempoet, og de andre innså tidlig at dette ikke var et tempo de kunne holde, og måtte tidlig slippe landslagsjenta. Samtidig som forspranget til Weng ble større og større, krympet forspranget ned til en annen landslagsjente, juniorjenta Helene Marie Fossesholm.

Fossesholm viste ingen nåde mot trøndertrioen, og gikk fra de i det hun kom opp på siden av de. Juniorjenta økte gradvis sin ledelse, og kunne gå inn til 3.plass, cirka 15 sekunder bak Weng.

- Jeg hørte litt på sekunderingene at hun var på vei opp, og prøvde egentlig å forberede meg på at hun kom. Ble litt for stor fartsøkning i det hun passerte, også jevnet det seg egentlig litt ut igjen, så hadde hun kanskje kommet en annen plass i løpet så kunne det godt. Var ikke sterk nok når hun kom i dag, og litt irriterende det, sa Anne Kjersti til Nea Radio etter søndagens renn.

Det ble etter hvert for tøft for Øyre Slind å henge på Kalvå og Skaanes, som skulle gjøre opp seg imellom på oppløpet. Der var Kalvå sterkest, og tok med 4.plassen foran lagvenninnen på regionlaget Team Elon Midt-Norge.

- Veldig artig, det er jo på hjemmebane. Kjenner løypene godt, og følte meg bra i dag. Klassiskdelen følte jeg gikk kjempe bra, og litt tungt ut på skøytingen når Heidi drar til, men stort sett fornøyd med løpet, sa Kalvå.

Silje Øyre Slind fulgte på en 6.plass, mens Berit Mogstad fra Strindheim tok en sterk 10.plass. Strindheims Alise Einmo var også å se høyt oppe på resultatlisten, hun endte på en 15.plass.

Foto: Henrik Einangshaug

Nøkkelord

ANNONSE