Nea Radio

Ski-NM:

Trøndersk trio nær medalje

F.v. Anne Kjersti Kalvå og Marte Skaanes. Foto: Henrik Einangshaug

Etter søndagens 15 km fellesstart med skibytte er det ingen tvil, Therese Johaug seiler opp som storfavoritt 1,5 måned før ski-VM i Oberstdorf.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det ble gått til fra start under søndagens 15 km skibytte i NM, og en rekke utøvere måtte tidlig slippe teten. Therese Johaug opparbeidet seg tidlig enn luke til resten, og suste inn i mål til suveren seier, over minuttet foran landslagsvenninne Heidi Weng.

Flere trøndere meldte seg også på i kampen om medalje i søndagens fellesstart med skibytte. Både Lundamo, Strindheim og Oppdal hadde utøver helt der oppe i medaljekampen. Anne Kjersti Kalvå, Marte Skaanes og Silje Øyre Slind startet alle sammen svært bra, og var en del av en kvartett sammen med Heidi Weng.
Ved skibytte lå de fire samlet, men med en jagende Helene Marie Fossesholm like bak.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Henrik Einangshaug

Fikk det tøft på skøytedelen

Etter skibytte skrudde Weng om tempoet, og de andre innså tidlig at dette ikke var et tempo de kunne holde, og måtte tidlig slippe landslagsjenta. Samtidig som forspranget til Weng ble større og større, krympet forspranget ned til en annen landslagsjente, juniorjenta Helene Marie Fossesholm.

Fossesholm viste ingen nåde mot trøndertrioen, og gikk fra de i det hun kom opp på siden av de. Juniorjenta økte gradvis sin ledelse, og kunne gå inn til 3.plass, cirka 15 sekunder bak Weng.

- Jeg hørte litt på sekunderingene at hun var på vei opp, og prøvde egentlig å forberede meg på at hun kom. Ble litt for stor fartsøkning i det hun passerte, også jevnet det seg egentlig litt ut igjen, så hadde hun kanskje kommet en annen plass i løpet så kunne det godt. Var ikke sterk nok når hun kom i dag, og litt irriterende det, sa Anne Kjersti til Nea Radio etter søndagens renn.

Det ble etter hvert for tøft for Øyre Slind å henge på Kalvå og Skaanes, som skulle gjøre opp seg imellom på oppløpet. Der var Kalvå sterkest, og tok med 4.plassen foran lagvenninnen på regionlaget Team Elon Midt-Norge.

- Veldig artig, det er jo på hjemmebane. Kjenner løypene godt, og følte meg bra i dag. Klassiskdelen følte jeg gikk kjempe bra, og litt tungt ut på skøytingen når Heidi drar til, men stort sett fornøyd med løpet, sa Kalvå.

Silje Øyre Slind fulgte på en 6.plass, mens Berit Mogstad fra Strindheim tok en sterk 10.plass. Strindheims Alise Einmo var også å se høyt oppe på resultatlisten, hun endte på en 15.plass.

Foto: Henrik Einangshaug

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...