Nea Radio

138 personer ble testet for Covid- 19 på Røros i går

I sammenheng med den uavklarte smittesituasjonen i Os var det 138 personer som testet seg for covid-19 i går på Røros.  


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi forventer å få svar på disse testene i løpet av ettermiddagen. Jeg er veldig glad for at det er så mange som tar ansvar og tester seg. Det er avgjørende for å få oversikt over situasjonen, sier fungerende ordfører, Christian Elgaaen i en pressemelding fra Røros kommune.Arbeidet på Øverhagaen startet opp igjen


Fredag ble arbeidet på byggetrinn to ved Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter gjenopptatt. Årsaken er at de som er testet ikke er definert som nærkontakter til den smittede i Os.Det opplyser Røros kommune i ei pressemelding torsdag kveld.

Bakgrunnen er at en person bosatt i Os kommune har testet positivt for korona. Den smittede har også utført tjenester på arbeidsplassen på Øverhagaen.

Ekstra tiltak på sykehjemmene

Røros kommune har også innført ekstratiltak på sykehjemmene og i omsorgsboligene. Besøkende til beboere på sykehjem må bruke munnbind under hele besøket, mens besøkende til omsorgsboliger anbefales å bruke munnbind hele besøket.

Personalet ved sykehjemmene må også bruke munnbind hele tiden, mens i omsorgsboliger og hjemmetjeneste må personalet bruke munnbind i nærkontakt med pasientene.

Så lenge smittesituasjonen er uavklart må nærkontakter til beboere vente med å klemme og ha nærkontakt, opplyser kommunen.

Test deg hvis du får symptomer

Røros kommune oppfordrer alle som får symptomer om å teste seg. Dette gjelder også de som får lette symptomer. Du må bestille tid for test. Det er viktig at du ikke møter opp uten avtale på forhånd.

Bestill time selv via nett
Hvis du ikke kan bestille time via nett, kan du bestille time ved å ringe koronatelefonen: 72 41 94 80 – tastevalg 1. Telefonen er åpen mandag til fredag fra 09.00 til 12.00 og 13.00 til 15.00

Vi har ikke faste tidspunkter for testing i helgene, men tilbyr testing på helgedager gjennom legevakten (telefon 116 117), for personer som får symptomer i løpet av en helg, opplyser kommunen på sine hjemmesider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...