Nea Radio

NAV:

103 færre arbeidssøkere sist uke

I uke 11 er det registrert 14 368 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak i Trøndelag. Det er 103 færre enn sist uke, sier NAV i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Blant arbeidssøkerne er 7 436 helt ledige (3%), og det er en nedgang på 127 personer fra forrige uke. Antall delvis ledige er 5 860 (2,4%), og er 29 flere enn forrige uke. Antall tiltaksdeltagere er 1072 tiltaksdeltakere (0,4%), fem færre enn sist uke. Totalt er nå 5,8 prosent av arbeidsstyrken i fylket registrert som arbeidssøkere.

– Reiseliv og transport er fortsatt bransjen som har flest ledige, samtidig er det også her vi har registrert størst nedgang de siste ukene. Det tyder på litt høyere aktivitet i disse bransjene, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Faller i alle aldersgrupper unntatt for de 60 år og over

Antallet helt ledige faller i alle aldersgrupper bortsett fra den eldste aldersgruppen fra 60 år, her er det 14 flere ledige sammenlignet med forrige uke. Høyest andel helt ledige i aldersgruppen 20-24 år med 4,4 prosent, lavest andel helt ledige i aldersgruppen 19 år og under med 1,8 prosent

Nedgangen i ledige i reiseliv og transport fortsetter

Flest helt og delvis ledige finner vi fortsatt innenfor reiseliv og transport samt butikk og salgsarbeid. Antall helt ledige går ned i alle yrkesgrupper med unntak av undervisning, meglere og konsulenter, akademiske yrker og ingen eller uoppgitt yrkesbakgrunn. Nedgangen er størst innen reiseliv og transport (-53), serviceyrker (-33) og bygg og anlegg (-15).

Antall delvis ledige øker innenfor reiseliv og transport (+24), innenfor serviceyrker (+14). Det er også en liten økning innenfor bygg og anlegg og ingeniør- og ikt fag (begge +6)

Antallet nye registrerte arbeidssøkere i perioden er 344, det er 29 færre enn forrige uke.

Antall permitterte går ned

Antallet permitterte er 4 884 (1 912 helt ledige, 2 971 delvis ledige), det er 50 færre sammenlignet med forrige uke. Som andel av arbeidsstyrke utgjør de permitterte 2,0%.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...