Nea Radio

102 høyt utdannede under 30 år vil jobbe og bo i regionen

Fjelltrainee: Åtte høyt utdannede unge voksne er for tiden Fjelltrainee. Nå ønsker 102 nye å få bli en del av trainee-ordningen.
Fra venstre:
Olin Steinvik (Master i serviceledelse, kull 7), trainee hos Vauldalen Fjellhotell, Røros Hotell og Rørosregionen Næringshage - Hans Bull (Master i naturforvaltning, kull 8), trainee hos Rørosmuseet, MiST og Fylkesmannen i Trøndelag - Ingrid Sommer (Master i Europastudier, kull 7), trainee hos Røros kommune - Nina Løkken (Sivilingeniør i bygg og miljøtekninkk, kull 7), trainee hos Rådhuset Vingelen og Alvdal Skurlag - Mats T. Hjorthol (Master i ledelse og teknologi, kull 8) trainee hos Flokk as - Even Hoff (Sivilingeniør, kull 8), trainee hos Røros Metall as - Gunhild Nyaas (Master i kulturstudier, kull 7), trainee hos Tolga kommune og Rådhuset Vingelen - Tone M. Følling (Master i electric power engeneering, kull 8), trainee hos Røros E-Verk

Stor rift om årets Fjelltraineeplasser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Da årets søknadsfrist til Fjelltrainee løp ut torsdag 1. mars, hadde Rørosregionen Næringshage mottatt hele 102 søknader. Disse kommer fra hele landet og er fra unge voksne med Master eller Bachelor utdanning.

Ettertraktet arbeidsmarked

– Vi har et ettertraktet arbeidsmarked, sier Sigrid M. Jansen, leder for Fjelltraineeordningen.

Tilgangen til relevant kompetanse er en av næringslivets største utfordringer. Kampen om arbeidskrafta er stor i hele landet, og næringslivet i små distriktskommuner kan bli de store taperne. Trainee-ordningen «Fjelltrainee» klarer tydeligvis like vel å appellere til mange høyt utdannede som ønsker å flytte til og arbeide i Rørosregionen og Nord-Østerdalen.

– Ved søknadsfristens utløp er det kommet inn hele 102 søknader, forteller Jansen. – Dette er ingeniører, økonomer og regnskapsutdannede, arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere, IT-utdannede og markedsførere og ikke minst sykepleiere. Det er veldig heldig å se at vi klarer å nå ut til de store utdanningsstedene, og at unge voksne rent faktisk søker seg til distriktene for arbeid, sier hun.

Sykepleiere for første gang

For første gang går flere kommuner i regionen sammen om å lyse ut sykepleiestillinger. Sammen med Tynset sjukehus (Sykehuset Innlandet HF) søker kommunene Røros, Tynset, Holtålen, Os, Tolga og Rendalen etter 4 – 5 nyutdannede sykepleiere for toårig engasjement som trainee.

– Vi har arbeidet hardt for å nå ut til sykepleiestudentene på Elverum, Gjøvik, Trondheim og i Bodø, og sitter nå med 7 ny-autoriserte sykepleiere og to vernepleiere som alle ønsker å komme hit for å arbeide, forteller Sigrid. – Dette er vi godt fornøyd med tatt i betraktning at det er aller første året. Hvis vi gjennom traineeordningen klarer å skaffe inntil 7 nye sykepleiere til kommunehelsesektoren allerede under prøveåret, er det et tydelig tegn på at ordningen appellerer til de vi ønsker at den skal nå, sier Jansen.

20 bedrifter – 102 søkere

Rundt 20 bedrifter meldte tidligere i år inn sitt kompetansebehov til Rørosregionen Næringshagen. Nå begynner arbeidet med å matche de 102 søkerne med disse bedriftene. De bedriftene som har meldt inn sine behov til oss vil nå få tilgang til de kandidatene som har relevant kompetanse. Arbeidet ledes av Rørosregionen Næringshage, og målet er å gi mange unge et nytt arbeidssted i regionen samtidig som næringslivet i regionen skal få tilgang til relevant og ettertraktet kompetanse.

– Skulle det være flere bedrifter som har bruk for noe av den kompetansen vi nå har tilgang til, er det mulig å melde dette inn til oss, forsikrer Sigrid. I utgangspunktet arbeider vi nå bare med de bedriftene som allerede har varslet oss om sine behov. Men med så mange svært gode søknader, ser vi ikke bort i fra at vi har interessante kandidater også til flere virksomheter.

Fjelltrainee

Fjelltrainee er en regional traineeordning for Rørosregionen og Nord-Østerdalen. Ordningen drives av Rørosregionen Næringshage. En Fjelltrainee er en ferdig utdannet arbeidstaker, og altså ikke en form for lærling, med bestått bachelor eller mastergrad. Traineer kan ansettes både i offentlig og privat sektor, og forventes å være selvgående etter kort tid.

Et ordinært Fjelltrainee-løp går over to år hvor Fjelltraineen er ansatt i inntil tre bedrifter. Dette tilpasses i samarbeid med arbeidsgiverene og traineene. I samarbeid med søkere og arbeidsgivere vil næringshagen søke å sette sammen et best mulig praksisløp, enten gjennom rullering på flere avdelinger i én bedrift, eller i samarbeid mellom flere bedrifter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...