Nea Radio

10. trinn setter opp Farende Fant

Premiere i slutten av mars.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

10. trinn ved Røros skole er i full gang med forberedelser til årets Storstugguoppsetning. I år har valget falt på Arnfinn Strømmevolds reiseopplevelser fra 1978, «Jorda rundt som farende fant».

Arnfinn Strømmevold reiste rundt omkring i verden, særlig i Østen, på 1970-tallet. På sin reise møtte han mange folk, opplevde dramatikk, og lærte mye om verden. Han satt selv opp en forestilling med sanger og tekst fra opplevelsene i Storstuggu i 2008. Det er denne oppsetningen elevene nå bearbeider. Arnfinns sanger danner den røde tråden i forestillingen, men manus skrives av elevene, bygget på det Arnfinn har fortalt om opplevelsene sine.

Arnfinn er en sentral person i kulturlivet på Røros, og har bidratt i utallige sammenhenger for å gi Rørosinger gode kulturopplevelser. Han er stadig vekk å se som troll eller andre figurer, spiller, synger og skriver. Ofte er han spesielt opptatt av at barna skal ha det gøy, og mange har gode minner fra Arnfinns lekebutikk. Nå ønsker 10. trinn å gi noe tilbake til Arnfinn, som en hyllest til en stor kulturpersonlighet. Arnfinn møtte selv elevene under oppstarten av teaterprosjektet.

Det meste av arbeidet blir gjort av elevene. En gruppe med elever arbeider med å bygge og konstruere kulissene som skal brukes i forestillingen. En annen elevgruppe skal ha flere danseinnslag underveis i oppsetningen, og noen skal de koreografere selv. Noen av ungdommene arbeider med medieproduksjon og sponsorarbeid, men andre fokuserer på selve teateret. Hele klassen samarbeider om å skrive manus.

Det er Unni Ryen og Håvard Dahl som er prosjektledere for forestillingen. Hvert år setter Unni og Håvard opp et skuespill med 10. klasse, og hvert år legges det mye jobb for at Storstuggu kan fylles et par kvelder i mars. Kunst- & håndverkslærer Trond Haagaas har med seg en stor gruppe elever for å lage de kulissene som trengs til oppsetningen.

Årets forestilling har premiere i slutten av mars, og alle elevene er i sving for å få prosjektet i mål. Elevene ønsker å se så mange som mulig i Storstuggu når den tid kommer!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...