Nea Radio

1,5 millioner i støtte til ungdom i sommerjobb

Gir støtte til sommerjobb for ungdommer: Trøndelag Fylkeskommune og Sparebank 1 SMN går sammen om å gi bedrifter støtte til ungdom i sommerjobb. Illustrasjonsfoto Foto: jeshoots.com /unsplash.com

Kommuner og bedrifter som ansetter ungdom i sommerjobb kan nå søke om økonomisk støtte. Trøndelag fylkeskommune og SpareBank 1 SMN står bak tiltaket.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2020 kl 20:58

Koronapandemien har ført til mye usikkerhet og økonomiske konsekvenser for mange arbeidsgivere. Dermed er det vanskeligere for de unge å få seg en deltidsjobb eller sommerjobb i år. Med friske penger til lønnstilskudd håper fylkeskommunen og SpareBank 1 SMN at flere unge kan få sommerjobb.

Kommunene søker

Gjennom den nye støtteordningen kan kommuner og bedrifter i Trøndelag søke om lønnstilskudd til inntil 15 ungdommer. Det er kommunene som administrerer søknadene.

Det gis støtte til lønn på 7000 kr i én uke per ungdom. Sommerjobbene skal ha minst tre ukers varighet. Ungdom i alderen 15-19 kan tilbys sommerjobb i kommunen eller i lokale bedrifter.

– Det er viktig at ungdom får mulighet til å skaffe seg arbeidserfaring og litt inntekt også denne sommeren. Vi oppfordrer til samarbeid mellom kommuner og lokalt næringsliv så mange unge kan få sommerjobb også i år sier Even Ystgård, seksjonsleder Næring i Trøndelag fylkeskommune.

Ikke bare rutineoppgaver

Mange kommuner og private arbeidsgivere er flinke til å tilby ungdom sommerjobb. Med støtteordningen vil forhåpentlig enda flere unge kunne gis mulig til en sommerjobb i år.

Det er et mål at ungdommene ikke bare skal settes til enkle rutineoppgaver, men også gis mulighet til å bli kjent med helheten i produksjonen av tjenester og varer i en kommune eller bedrift.

Fylkeskommunen har satt av 1 000 000 kr, og SpareBank1 SMN 500 000 kr. Til sammen har de 214 ukelønner å dele ut.

– Sommerjobb er viktig for at ungdom kan komme i kontakt med arbeidslivet. Derfor er dette et godt og riktig prosjekt i en krevende situasjon. Vi er også opptatt av at man sikrer at dette skjer i ordnede former slik at ungdom også får erfaring med spillereglene i arbeidslivet med bl.a. arbeidskontrakter sier Tore Bull Hedel, banksjef relasjon LO i SpareBank 1 SMN

Kort søknadsfrist

Sommeren nærmer seg med stormskritt og fristen for å søke på ordningen er 10. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...