Endelig i gang med 24/7-radio i Midt-Norge

Nea Radio har nå 12 FM-sendere og 7 DAB-sendere i Midt-Norge FOTO: NRK

Fra i dag er Nea Radio på FM, DAB og DAB+ i store deler av Midt-Norge døgnet rundt sju dager i uka.

Nea Radios sendere

Selbu:

Vikvarvet : DAB/DAB+ og FM 106.5
Mebonden : FM 100.3
Innbygda : FM 103.4

Tydal:

Henvola : DAB/DAB+ og FM 104.0
Stugudal : FM 102.0

Røros:

Brekken : FM 94.1
Bergstaden: FM 103.5
Einarvola : DAB/DAB+ og FM 104.7

Holtålen:

Hessdalskjølen: DAB/DAB+ og FM 105.1
Ålen senter : FM 107.5
Haltdalen : FM 103.1

Stjørdal/Malvik:

Forbordfjell : DAB/DAB+ og FM 87.8

Melhus:

Vassfjellet : DAB/DAB+

Trondheim:

Tyholttårnet: DAB/DAB+

I dag skiller Nea Radio lag med NRK og har egenproduserte sendinger 24 timer i døgnet sju dager i uka.

Nå er alle kommuner dekket av DAB-sendere. Videre har Nea Radio lansert ny nettside og ny logo. To nye medarbeidere er også ansatt. 8. februar forlater NRK FM-båndet og distribueres utelukkende digitalt.

Fortsetter på FM og DAB

Se bildet større

Redaktør og daglig leder, Andreas Reitan FOTO: Marit Manfredsdotter

– NRK har valgt å forlate både FM og DAB og vil heretter bare kunne høres på DAB+. Dette betyr at hvis du fra etter 8. februar ønsker å høre NRK Trøndelag, så må du investere i en ny radio, enten en med DAB+-mottak eller bruke nettradio. Dette gjelder både for bil, hytte og kjøkkenbenk. De nasjonale radiokanalene har tatt et valg som lokalradio bare må finne seg i og ta høyde for under sin framtidsplanlegging. Nea Radio kommer likevel aldri til å slå av FM så lenge lytterne ønsker å ha FM, sier ansvarlig redaktør og daglig leder, Andreas Reitan.

Når NRK går over til DAB, får ikke Nea Radio lenger lov til å videresende NRK på FM.

– Det skal være gratis å lytte til Nea Radio. Og du skal fortsatt kunne bruke alle radioene dine for å kunne høre oss. Ingen skal heller tvinge deg til å kjøpe nytt utstyr for å få inn Nea Radio.

FM slukkes ikke

Nea Radio har i dag 12 FM-sendere som fortsatt skal være i bruk, i tillegg til sju nye DAB+-sendere.

– Nea Radio ønsker også å ta del i utviklinga av distribusjonsplattformer og har bygd ut et parallelt DAB/DAB+ nett for nesten tre millioner kroner det siste året, og ennå er vi ikke ferdige. Nå planlegger vi å bygge ut sendere i Meråker, Brekken og Støren, slik at du kan få sammenhengende DAB/DAB+ dekning fra Trondheim til Sverige uansett hvilken veg du kjører, sier Reitan.

Nye programflater

Fra mandag 6. februar er Nea Radio altså en 24/7-radiokanal. Det vil si at du hele døgnet sju dager i uka kan høre Nea Radio. Det vil med andre ord alltid gå et program, alt fra morgensending klokka 06-10, lunsjradio mellom 10-14 eller ettermiddagssending fra klokka 14-18. Om kvelden og i helga blir det gode reportasjer og variert musikk, og målet er at det skal være noe å høre på for alle.

Nea Radio kommer fortsatt til å satse på nyheter, reportasjer og innslag. I Nea Radio vil lytterne fortsatt få riks- og trønderske nyheter samt lokalt stoff.

– Vi inviterer alle til å ta del i utviklinga av det som er Trøndelags og Norges mest populære lokalradio! Vi ønsker oss nyhetstips, vær- og vegmeldinger fra Midt-Norge, musikkforslag og innspill på alt. Og det beste: Har du en radiostjerne i magen som gjerne vil prøve seg, så får du lov i Nea Radio, fortsetter Reitan.

Send tips til Nea Radio

Etablert for 30 år siden

Nea Radio ble etablert i 1986 og kunne i fjor feire 30-årsjubileum.

 • 1986: Nea Radio fikk nærradiokonsesjon for Selbu. Nea Radio AL ble stiftet 31/10-86.
 • 1987: Nea Radio fikk konsesjon for Tydal
 • 1995: Nea Radio inngikk som første nærradiostasjon samarbeidsavtale med NRK
 • 1997: Nea Radio fikk konsesjon for Holtålen
 • 1999: Nea Radio fikk konsesjon for Røros

Tre studio og ni ansatte

Nea Radio har i dag redaksjonslokaler i Holtålen, Røros og Selbu og planlegger etablering i Malvik/Stjørdal. Bedriften har ni ansatte fordelt på 7,2 årsverk. En av dem er nytilsatt journalist for Malvik/Stjørdal. Salgssjef tiltrer i nyopprettet stilling fra mai.

Nea Radio har 12 FM-sendere som fortsatt skal være i bruk. Senderne er plassert i Selbu, Tydal, Røros, Holtålen og Stjørdal. Nettet oppgraderes fortsatt: Brekken og Stjørdal 2016.

I 2016 fikk Nea Radio anleggskonsesjon for utbygging av DAB-nett for lokalradio i både Sør- og Nord-Trøndelag. Andre lokalradioer som vil sende på DAB må leie nett av Nea Radio.

Bedriften har så langt investert i DAB-nett for rundt tre millioner kroner.

Ny nettside

1. feburar lanserte Nea Radio ny nettside. Den er levert av Thin AS i Oslo og innebærer en stor investering for Nea Radio. Nea Radio lanserte også ny grafisk profil med ny logo 1. februar. Logoen er laget av Form til Fjells.

– Den nye nettsiden betyr en mer moderne løsning med flere muligheter enn tidligere. Den nye nettsiden vil også gjøre oss mer attraktiv for annonsører, sier Andreas Reitan.

Svært gode lyttertall

Den ferske lyttertallsmålinga fra TNS Gallup viser hele 40 % daglig lytting for Nea Radio. 1 FM i Molde ligger på andreplass med 23 %, deretter deler Radio 102 (Haugesund) og Solørradioen tredjeplassen med 21 % daglig lytting.

I Sør-Trøndelag er lokalradio langt større enn kommersiell rikssendt radio, viser lyttermålinger gjort av TNS Gallup og Norsk Lokalradioforbund.

Hele 18 prosent hører på lokalradio hver eneste dag i Sør-Trøndelag, mens 14 og 10 prosent hører på Radio Norge og P4 daglig.

Se bildet større

STABEN: Dette er staben i Nea Radio, som skal ta lytterne med inn i den nye radioverdenen. Foran: Andreas Reitan og Kirsten Røset, i midten f.v. Marit Manfredsdotter, Anne Gundersen og Per Magne Moan, bak f.v. Nils Kåre Nesvold, Stian Elverum, Thomas Kråkvik og Ola Dragmyrhaug. FOTO: Nea Radio

Se videoanimasjon som viser Nea Radios utbygging av sendere:

Grafikk: NRK

Siste nytt i Kultur

Effektiv trening for mor og baby
 • Kultur

Babytrening er både effektivt og sosialt for store og små og en gang i uka samles syv mødre og babyene deres for å komme i form.

Smil med stil
 • Kultur

Nå er det ikke lenge til Nyttårskonserten i Bruket kulturhus i Hommelvik, noe som gjerne ses som den offisielle åpningen av kulturåret i Malvik kommune.

Karolinerspelet selger
 • Kultur

Karolinerspelets forestilling lørdag er utsolgt. Også til premieren torsdag og til forestillinga fredag er det nå stor interesse for ledige billetter.

 
Klart for heftige følelser i Bruket
 • Kultur

Torsdag er det duket for Carmen i Bruket kulturhus i Hommelvik og det er de helt store følelsene som er i sving når det som er verdens mest spilte opera settes opp.

Trøndersk dominans i Det Norske Måltid
 • Nyheter

Under en storslått tiårsfinale for Det Norske Måltid gikk hele 5 av 13 priser til Trøndelag.

Floka
 • Floka

#Metoo, Trump, Kjendisfarmen, Bitcoin og Tonya Harding blant sakene som var oppe til diskusjon i fredagens sending.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE