Eierskifte i Boreal

Kollektivselskapet AtB AS har ansvar for den offentlige busstrafikken i Sør-Trøndelag. Boreal kjører buss på kontrakt med fylket.

Kjøpt opp av Hongkong-selskap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.04.2018 kl 13:29

Nea Radio
Nea Radio

Everbright Overseas Infrastructure Investment Fund LP (EOIIF), et Private Equity infrastruktur-fond med base i Hongkong, har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Boreal Holding AS (Boreal). Transaksjonen forventes gjennomført i april/mai 2018.

EOIIF er en langsiktig investor som vil fokusere på videreutvikling og vekst av Boreal.

Boreal er et ledende nasjonalt selskap innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane. Selskapets struktur, ledelse og organisasjon vil forbli uendret.

Sikrer kontinuitet

– Det er positivt for Boreal å få en ny langsiktig eier med finansiell styrke, dette er viktig for konsernets ambisjon om videre vekst innen infrastruktur. Vi vil samtidig understreke at de nye eierne vil stå for kontinuitet med fokus på våre kjerneverdier – sikkerhet, kvalitet og miljø, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

– Vi er svært positive til eierskiftet. Dette vil sikre kontinuitet og trygge arbeidsplasser, sier konserntillitsvalgt Roger Haagensen.

Store i Trøndelag

Kollektivselskapet AtB AS har ansvar for den offentlige busstrafikken i Sør-Trøndelag og Boreal kjører på kontrakt med fylket.

Det opereres i to ruteområder:

Ruteområde 1

Rutegående kollektivtrafikk sør for Trondheim og øst for Orkanger i kommunene; Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Meldal og Oppdal.

Ruteområde 2

Rutegående kollektivtrafikk øst-vest i Sør-Trøndelag, gjennom Trondheim i kommunene; Hitra, Frøya, Hemne, Snillfjord, Agdenes, Orkdal, Skaun, Selbu, Tydal, samt rutegående kollektivtrafikk kryssende fylkesgrensen til Møre og Romsdal til Aure.

Boreal har også lokalkjøring og skoleskyss i Agdenes, Hemne, Frøya, Hitra, Snillfjord og Orkdal.

Administrerende direktør i Boreal AS, Kjetil Forsvoll, sier i en mail til Nea Radio at oppkjøpet ikke får konsekvenser for selskapets ansatte. Han sier at flere interessenter har vært med i prosessen, men han vil ikke gå i detaljer da dette er konfidensiell informasjon.

Det han kan si er at den nyye eieren har gitt signaler om at de ønsker å videreutvikle selskapet med fokus på selskapets dyktige medarbeidere

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE