– Flyene går, men påregn forsinkelser

Forsinkelser: Det går nå fly fra Værnes, men forsinkelsene er store. Publikum bes å forholde seg til informasjon fra flyselskapene. FOTO: Andreas Reitan

Ekstremværet Cora har ført til store forsinkelser på Værnes. Operativ sjef, Thomas Wintervold, oppfordrer publikum til å forholde seg til informasjon fra flyselskapene.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

– Det har vært en krevende dag, ingen tvil om det, sier operativ sjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Thomas Wintervold.

– Vi holder flyplassen åpen med stenger rullebanen i perioder for å brøyte. Han forteller at rullebanen er glatt og at dette byr på utfordringer.

– Så langt klarer vi å avvikle trafikken og den verste vinden skal være over nå.

Se bildet større

Tålmodighet: Mange har møtt opp på Værnes i håp om å komme med et fly. FOTO: Andreas Reitan

SMS

Wintervold ber publikum forholde seg til informasjon de får på SMS fra sine respektive flyselskaper.

– Så vidt jeg vet har flyselskapene vært forutseende og kansellert avganger allerede i går. I dag fyller de opp flyene etter som de går. Jeg tror nok at alle skal komme seg avgårde, forsikrer han.

– Men man må påregne forsinkelser med så mye kraftig vind og snø.

Ingen automatikk

I morgen skal det bli mildere og nedbøren skal avta. Men i følge Wintervold er det ingen automatikk i at forholdene dermed blir mindre krevende.

– Det er kaldt i bakken og det må jobbes knallhardt med å holde nødvendig friksjon dekket på rullebanen. Likevel tror han at trafikken skal være i rute i løpet av morgendagen.

Tungt bemannet

– I dag er vi tungt bemannet i alle ledd for å gjøre trafikkavviklingen mest mulig effektiv og alt tilgjengelig mannskap er på plass. Flyene går, men det er sporadisk. Derfor ber vi publikum å ha tålmodighet, avslutter Wintervold.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gode innovasjons-tall fra Patentstyret
  • Nyheter

Stadig flere nordmenn ønsker enerett til ideene sine, viser samlede tall for søknader til Patentstyret 2017. Antall varemerkesøknader setter rekord, mens søknadstall på patent og design ligger stabilt.

Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

 
Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE