Filosofisk skråblikk på Trøndelagsmøtet

Filosof: Henrik Syse er et kjent navn for mange. Torsdag holdt han foredrag på Trøndelagsmøtet på Hell. FOTO: Anne Gundersen

– Det er viktig å bygge trygge rom der vi kan få lov til å stille de naive spørsmålene, mener filosof Henrik Syse.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Trøndelagsmøtet er over for denne gang og mellom visjoner for framtiden ble det også plass til noen filosofiske skråblikk på prosessen sammenslåingen av Sør- og Nord-Trøndelag har vært. Filosof Henrik Syse hadde publikum i sin hule hånd under foredraget han holdt torsdag.

– Jeg tror det er viktig å prøve å være seg bevisst på hvilke spørsmål en ikke stiller seg i et slikt prosjekt, mener Syse.

– Det er ofte i de tilsynelatende naive spørsmålene at man kan vinne svar.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Reservetrønder

Henrik Syse kan smykke seg med tittelen reservetrønder. Familien har hatt tilknytning til Røros i over 100 år og det var faren, Jan P. Syse, som fikk bygget en hytte i distriktet.

– Jeg trives dermed veldig godt i Trøndelag og har mange svært gode minner herfra, sier den karismatiske foredragsholderen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

 
Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE