RBK slo LSK 3-0 på fotballens festdag

Et fullsatt Lerkendal koste seg med kamp 16 mai. Foto: Per-Erik Ofstad

Tre mål, clean sheet, seier mot kanarifuglene og 21 045 fornøyde tilskuere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 22:24

Rammen var perfekt for en ordentlig fotballfest ute på Lerkendalmatta før kampstart onsdag kveld. 21 045 tilskuere, perfekt fotballvær og godt spill gjorde kvelden fullbyrdig for publikum.

RBK-Lillestrøm

Resultat: 3-0 (1-0)
Målscorere: Nicklas Bendtner, Pål André Helland, Alexander Søderlund
Kveldens variant: Jubelen var tilnærmet like høy da Haugesund gikk opp i ledelsen 1-0 mot Brann, som da Rosenborg scoret sine mål.

Bendtner scoret etter mønsterangrep

Rosenborg innledet kampen mot Lillestrøm på fotballens festdag offensivt. Men, det var Thomas Lehne Olsen som holdt på å gi hjemmepublikummet en real kalddusj etter at han kom alene med keeper kun seks minutter etter kampstart. Lehne Olsens store sjanse ble beholdningen for Lillestrøm offensivt denne omgangen, og RBK skapte ellers det som var av sjanser. Etter 12 minutter gikk Rosenborg opp i ledelsen 1-0, Meling la inn til Bendtner som fikk æren av å avslutte et mønsterangrep. Rosenborg hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men måtte ta til takke med 1-0 inn mot sidebytte.

Helland og Søderlund gledet hjemmepublikummet

Pål Andre Helland og innbytter Alexander Søderlund kan gå med hevet hode i borgertoget på nasjonaldagen. Førstnevnte scoret sitt andre mål for sesongen etter at han fikk ballen ute på 25 meter, driblet seg forbi to spillere og satte ballen mellom beina på målvakt Marko Maric. Sistnevnte la på til 3-0 med et presist langskudd femten minutter før kampslutt. Smått utrolig var det derimot at ikke Lillestrøm reduserte til 2-1 etter mye klabb og babb i hjemmelagets sekstenmeter like i forkant av Søderlunds scoring.

Revansjerte fjorårets oppgjør på 16 mai

- Det var godt å revansjere fjorårets 1-2 tap mot Tromsø på 16 mai. Det sier Jacob Rasmussen, som kan opplyse at han gleder seg vesentlig mer til å gå i borgertoget på nasjonaldagen i år. Rasmussen har vist at han er en mann for de store anledningene med flere gode prestasjoner mot topp motstand i Europa League. Han forteller at det er deilig for spillerne når omlag 21 000 tilskuere backer spillerne opp. Det gjør at spillerne yter noen prosent ekstra.

Viktige kamper i vente

Rammen rundt toppkampen mot Brann på Lerkendal neste helg blir neppe noe dårlige. Men, Rasmussen er opptatt av å ta en kamp om gangen. Haugesund er en hard nøtt å knekke, og et lag vi har slitt med tidligere sier dansken. Haugsund tok poeng mot serieleder Brann denne runden og vil neppe bli noen enkel match for Rosenborg denne helga. Rosenborg entrer en viktig periode, og Rasmussen håper nok helt sikkert å kunne spille en viktig rolle for et noe skadeplaget RBK.

Rasmussen etter seier på 16 mai.

Siste nytt i Sport Vis flere

NM elgbane avgjort etter omskytinger

NM elgbane avgjort etter omskytinger

Det ble en spennede avslutning på NM elgbane i Dalsbygda i dag. Omskytinger måtte til for å skille toppen av resultatlista. Nils Even Dragmyrhaug fra Ålen var en av de som kjempet om NM-tittelen.

Tar over som trener etter Kåre Ingebrigtsen

RBK:

Tar over som trener etter Kåre Ingebrigtsen

Etter fire år som hovedtrener er Kåre Ingebrigsten ferdig på Brakka. Inn som ny hovedtrener kommer nederlenderen Rini Coolen.

Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i RBK

Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i RBK

Rosenborg kaller inn til pressekonferanse.

470 deltakere har jaktet stolper så langt i sommer

470 deltakere har jaktet stolper så langt i sommer

Det er ikke bare mursteiner man kan jakte på i Røros, det foregår også en stolpejakt i kommunen.

RBK videre etter dommerparodi og straffedrama

RBK videre etter dommerparodi og straffedrama

Tre straffer, rødt kort, Bendtner-show og bulgarsk dommerparodi.

Hallstein fløy

Hallstein fløy

- Vi står på nordre Skardsfjellet nå og venter på vinden, sa Brynhild Jorid Rotvold (Bjori) da Nea Radio snakket med henne fredag formiddag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon