Emil vant i Oberstdorf

ENDELIG: Endelig lyktes det for Emil Iversen! FOTO: NRK skjermdump

Emil Iversen fra Meråker vant den 5.etappen i Tour de ski i dag, 0,4 sekunder foran Sindre Bjørnestad Skar. Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo gikk inn til en imponerende 8.-plass på kvinnenes 10 km, der Ingvild Flugstad Østberg vant foran Maiken Caspersen Falla.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2018 kl 14:32

Nea Radio
Nea Radio

Nyttige tips om bilbatterier og vinter

 • Kjøp et startkabelsett med overspenningsvern. Det kan brukes på både nye og gamle bilmodeller

Les bruksanvisningen til startkablene godt, slik at du bruker dem riktig.

 • Å investere i en batterilader kan også lønne seg. Det kan være lurt å lade batteriet minst en gang i året, helst på høsten for å unngå startproblemer om vinteren.
 • Levetid på bilbatteriet avhenger av at batteriet er mest mulig fulladet, så er det ikke dumt å lade en gang etter at vinteren er i gang også.
 • Ved mange kaldstarter og småkjøring om vinteren, blir batteriet svekket over tid.

Normal levetid på bilbatteri er gjerne mellom tre og fire år, men avhenger av type kjøring og bruk av bilen.
Mye småkjøring, korte turer til og fra butikken er med på å svekke batteriet, spesielt hvis mange funksjoner som bruker strøm settes i gang i det du starter bilen: Lys, radio, varme i front/bakrute, varmeapparat, navigasjon og annet elektronikk.

 • Ta noen lengre turer med bilen innimellom for å få ladet opp batteriet. Men husk at batteriet vil fortsatt svekkes over tid.

Det ble norsk seier i både kvinne- og herreklassen på den femte etappen av Tour de Ski idag.
I regnvær i Oberstdorf ble det mye dramatikk og mange fall. Verst gikk det ut over Niklas Dyrhaug, som brakk både ski og stav i et massevelt og som deretter spaserte inn til en 63.-plass.

Se bildet større

IMPONERTE: Anne Kjersti Kalvå imponerte med en 8.-plass under vanskelige forhold i Oberstdorf. FOTO: TEAM VEIDEKKE

Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo gikk inn til en imponerende 8.-plass på kvinnenes 10 km fellesstart i fristil i Oberstdorf i dag. Ingvild Flugstad Østberg vant også den femte Tour-etappen etter at Heidi Weng falt i spurten. Også Silje Øyre Slind fra Oppdal falt, men greide en 16.-plass.

Herrenes 15 km fellesstart ble altså vunnet av Emil Iversen foran Sindre Bjørnestad Skar. Finn Hågen Krogh endte på 7., Martin Johnsrud Sundby på 8., Sjur Røthe ble nummer 18, Didrik Tønseth nummer 25 og Niklas Dyrhaug 63 av de 67 som fullførte.

Ingvild Flugstad Østberg vant foran Maiken Caspersen Falla, etter at Heidi Weng falt i spurten. Anne Kjersti Kalvå imponerte med en 8.-plass, Heidi Weng ble nummer 11, Silje Øyre Slind 16 og Tiril Weng 30.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Veien til Ullevål
 • Fotball

Første runde i cupen er klar - både Røros og Tydal spiller bortekamper.

Niklas, Didrik og Kathrine til OL
 • Sport

Niklas Dyrhaug (Tydal IL), Didrik Tønseth (Byåsen IL) og Kathrine Harsem (IL Varden Meråker) ble mandag tatt ut til OL i Pyeongchang. Også kombinertløperne Jørgen Graabak (Byåsen IL) og Jan Schmid (Sjetne IL) kom med i troppen. OL-plass ble det også på Birgit Skarstein (Frol IL) i langrenn i Paraly...

Bronse i Østersund
 • Sport

Ørjan Åsen Aune fra Haltdalen tok bronse i juniorklassen europas største snøscooterløp i helga.

 
Niklas Rogne vant Gausdal Maraton
 • Sport

Da favoritten Ronny Frydenlund måtte ta en av sine hunder i sleden på den siste etappen mellom Skåbu og Gausdal, benyttet trønderen Niklas Rogne muligheten.

Flott turnering i B.Langseth Arena
 • Sport

Melhus avrundet årets Selbu Sparebank Cup søndag med seier i juniorklassen.

Røros vant sesongens første turnering
 • Sport

Plassryssen gikk seirende ut av Selbu Sparebank Cup lørdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE