Vurderer å trekke scooter-tillatelser

Ulovlig: Statens naturoppsyn har avdekket ulovlig scooterkjøring. FOTO: Privat

Ulovlig kjøring med snøscooter i utmark kan føre til at grunneiere i Holtålen trekker tilbake tillatelser til rekreasjonskjøring.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2018 kl 15:04

Nea Radio
Nea Radio

Statens naturoppsyn (SNO) avdekket i fjor 127 brudd på loven om motorferdsel i utmark i sør-trønderske kommuner, viser tall Radio E6 i Oppdal har innhentet.

Det ble gjennomført 322 kontroller som resulterte i 16 anmeldelser. Det var flest i Melhus. Der ble 5 anmeldt. I Holtålen og Midtre Gauldal var det tre anmeldelser i hver kommunene.

Saken fortsetter under lydklippet

Formann i Holtålen snøscooter klubb, Atle Engan, ber ungdommen roe seg ned.

Tilsynsansvar

Også i romjula ble det avdekket og anmeldt ulovlig kjøring med snøscooter, sier seniorrådgiver i Statens naturoppsyn, Erik Ydse. Han sier at tilsyn med motorferdsel i utmark prioriteres høyt.

– Statens naturoppsyn har tilsynsansvar etter motorferdselsloven og dette er et av våre hovdearbeidsområder og også det området hvor vi satser mest, sier Ydse til Radio E6.

Skrinlegges?

Grunneiere i Holtålen vurderer nå å trekke sine tillatelser på grunn av ulovlig kjøring. Det skriver Arbeidets Rett. Nå ber scooterklubben folk om å begrense seg.

Arbeidet med scooterløype for rekreasjonskjøring fra Ålen sentrum over Riastvegen til kommunegrensa mot Tydal med tilhørende løypenett er godt i gang. Men nå kan uautorisert kjøring i utmark kan stikke kjepper i hjulene for planene.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

 
Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE