– Artig å være størst blant museene i fylket

Museumsdirektør Odd Sletten ved Rørosmuseet er godt fornøyd med besøkstallene i 2017. Og i år skjer det mye spennende ved museet. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Rørosmuseet hadde en vekst på 23 prosent i besøkstall fra 2016 til 2017.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2018 kl 09:55

Nea Radio
Nea Radio

Med vel 71.000 besøkende i fjor har Rørosmuseet passert både Rockheim og Ringve. – Artig, sier direktør Odd Sletten.

2017 har vært et godt år for Museene i Sør-Trøndelag (MiST). Utstillinger, spel, teater og konserter ga en samlet øking på ni prosent fra året før.

Røros best

Rørosmuseeet er best i klassen og hadde en positiv vekst på hele 23 prosent fra 58.181 besøkende i 2016 til 71.316 besøkende i 2017.

– Det har vært et hektisk år med etablering av verdensarvsenter og omorganisering av gruppeomvisninger. Det har skjedd mye, og det meste har gått godt, sier direktør Odd Sletten.

Overtok gruppeomvisninger

Han understreker at en vesentlig del av økningen er knyttet til omorganisering av gruppeomvisninger. Rørosmuseet overtok fra 1. mars i fjor drifting av omvisningene fra Destinasjon Røros ved Olavsgruva, Smelthytta, Bergstadvandringer, Røros kirke og Ratvolden.

Saken fortsetter under lydklippet.

Foto: Nils Kåre Nesvold

25.000 besøkte Smelthytta

– Vi kommer ikke utenom at gata er mest populær, men Smelthytta har også et besøkstall på drøyt 25.000 i året. Smelthytta er åpent 360 dager i året, og det er det ikke så mange som kan skryte på seg. Vi er opptatt av å være tilgjengelig hele året, sier Sletten.

Han sier også at det samiske jubileumsåret har preget året for Rørosmuseet med den store egenproduserte utstillinga «Stemmer fra sør» som fortsatt er åpen.

– Det har vært et stort prosjekt for Rørosmuseet, sier Sletten. Han trekker også fram årets «Fjellfolk» som har vært en stor og viktig produksjon som er oversatt til sørsamisk.

Verdensarvsenteret i fokuss

Sletten sier videre at verdensarvsenteret vil få stort fokus i år.

Rørosmuseet har i dag 25 ansatte, og staben vil øke med fem i løpet av året, sier han.

Her er oversikt over besøkstallene ved museene i Sør-Trøndelag:

Se bildet større

Besøkstallene for Museene i Sør-Trøndelag i 2017.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gode innovasjons-tall fra Patentstyret
  • Nyheter

Stadig flere nordmenn ønsker enerett til ideene sine, viser samlede tall for søknader til Patentstyret 2017. Antall varemerkesøknader setter rekord, mens søknadstall på patent og design ligger stabilt.

Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

 
Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE