Zedge i verdenstoppen på app-nedlastinger

VERDENSTOPPEN: Zedge er i verdenstoppen på app-nedlastinger. FOTO: Zedge

Med 80 millioner nedlastinger i 2017 er appen til det norske medie- og teknologiselskapet Zedge på lista over de mest nedlastede appene i verden, ifølge statistikken til Apptopia som nylig ble publisert i blant annet anerkjente Forbes.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Apptopia, som spesialiserer seg på datainnsamling og analyse av app-markedsplasser, har publisert ei liste over de mest nedlastede appene i verden for 2017. Zedge hadde i fjor 80 millioner nedlastinger. Til sammenligning hadde Tinder 58 millioner og Netflix 118 millioner nedlastninger, ifølge Apptopia.

Topplista fra Apptopia domineres av globale aktører som Facebook, Uber, Amazon, Snapchat, Instagram, PlayStation, Skype med flere. Facebook Whatsapp er ifølge Apptopia den aller mest nedlastede appen i 2017, med nær en milliard nedlastinger.

Antall nedlastinger gjelder totalt for både iOS og Android i 2017, basert på tall fra App Store og Google Play Store. Zedge-appen har vært i verdenstoppen i flere år og har fått mye oppmerksomhet for sin suksess.

Trøndersk Zedge

Zedge har hovedsete i Trondheim og er notert på New York Stock Exchange (NYSE AMERICAN: ZDGE) med selskapet Zedge, Inc.

Kjernevirksomheten til Zedge er å la innholdsprodusenter og artister dele sine kreasjoner med mobilbrukere som ønsker å personalisere sin telefon med ringetoner, meldingslyder, ikoner og bakgrunnsbilder. Den største inntektsstrømmen for Zedge er reklame. USA, Europa og Latin Amerika er i dag hovedmarkedene til selskapet.

Zedge har i dag rundt 45 ansatte ved lokalene sine i Trondheim, men har også avdelinger i New York, Silicon Valley og Helsinki. Zedge-appen har mer enn 30 millioner månedlige brukere.

-Vi er godt fornøyde med å ligge i toppen på ei liste som er dominert av sterke globale merkevarer. Vi har vært i toppsjiktet i mange år og har lykkes spesielt godt i USA. Stabiliteten bekrefter at vi har etablert et navn som folk kjenner igjen i store deler av verden, sier administrerende direktør og gründer Tom Arnøy i Zedge.

Se bildet større

VERDENSTOPPEN: Zedge-gründer Tom Arnøy har sammen med sine dyktige kolleger bragt Zedge til verdenstoppen i app-nedlastinger. FOTO: Zedge

Fokus på innholdskatalogen

Konkurransen er svært tøff og selv om noen apper dukker opp i topplistene en kort periode, er det få som klarer å etablere seg over tid. Nåløyet for å lykkes i massemarkedet er veldig trangt og det kreves ofte svært mye kapital for å skaffe nye brukere i stor skala.

-I Zedge har vi jobbet kontinuerlig med å utvikle kjerneproduktet vårt og vi har hatt fokus på innholdskatalogen som er vårt største konkurransefortrinn. Et massemarkedsprodukt fordrer god brukervennlighet og relevans. Vi er ydmyke i forhold til hva vi har prestert og vi ser oss sjelden tilbake. Vi vet at vi ikke lever lenge på gamle meritter, sier Tom Arnøy.

Zedge har de siste åtte åra ​vært blant de 30 høyest rangerte appene på Google Play Store i USA.

Se bildet større

VERDENSTOPPEN: Zedge lar deg skape din egen telefon med personlige ringetoner, meldingslyder, ikoner og bakgrunnsbilder. FOTO: Zedge

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE