Vil ha flere fiskeglade barn

MER FISK: Statsråd Sandberg vil ha flere fiskeglade barn. FOTO: Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringa med fiskeriminister Per Sandberg i spissen gir 12,5 millioner til prosjekter som skal gi barn gode opplevelser med fisk og sjømat.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Faktaboks

Regjeringen vil bruke til sammen 12,5 millioner kroner på ulike tiltak som retter seg barn og unge, med målsettingen om å gi de mer kunnskap og gode opplevelser med fisk og sjømat.

Regjeringen vil bruke 5 millioner kroner på kostholdsprogrammet Fiskesprell. Det er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Norges sjømatråd og Fiskesalgslagene. Det er også forventet at næringen bidrar med et tilsvarende beløp, slik som i 2017. Pengene går til kurs, fagmateriell, inspirasjonshefter og økonomisk støtte til innkjøp av sjømat.

I tillegg gir Nærings- og fiskeridepartementet 7,6 millioner kroner til sjømattiltak i 2018. Pengene skal gå til tiltak som bidrar til å øke sjømatkonsumet hos befolkningen, og tiltak rettet mot barn og unge vil bli prioritert. Både institusjoner, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner i Norge søke. Pengene deles ut i to omganger, søknadsfristene er 15. mars og 1. september 2018.

- Nordmenn spiser mindre fisk, og de unge spiser aller minst. Jeg hører mange si at barn ikke liker fisk, men det er bare tull. Barn liker mat som smaker godt. Vi har fantastiske råvarer rett utenfor stuedøra, og det er mange flinke folk over hele landet som vil gi barn og unge mer kunnskap om sjømat og matlaging, og det er utrolig viktig for meg å støtte dem, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

I følge Helsedirektoratets rapport "utvikling i norsk kosthold 2017" har sjømatkonsumet gått ned. Inntaket av fisk er særlig lavt i de yngre aldersgruppene. Derfor bør spesielt barn, ungdommer og unge voksne øke inntaket av sjømat for ikke å gå glipp av de helsemessige fordelene.

- Barn får i seg omtrent halvparten av dagens energiinntak i barnehagen. Maten de spiser der er med på å legge grunnlaget for vaner vi skal ta med oss videre i livet. Barnehage og skole er viktige arenaer for å etablere gode kostholdsvaner og derfor vil vi støtte tiltak som retter seg mot akkurat disse arenaene, sier helseminister Bent Høie (H).

Se bildet større

FISKEGLADE statsråder. FOTO: Nærings- og fiskeridepartementet

(Nærings- og fiskeridepartementet/Helse- og omsorgsdepartementet)

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

 
Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

Røros og Holtålen blir viktige områder
  • Nyheter

Tusenvis av soldater inntar Trøndelag til høsten. Torsdag ble det informert om NATO-øvelsen Trident Juncture fra et av øvelsen hovedkvarter, Storstuggu på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE