Vigdenes beklaget upassende oppførsel

Beklaget: Ivar Vigdenes beklaget upassende oppførsel overfor Natur og Ungdom-leder, Silje Ask Lundberg i 2013. FOTO: Anne Gundersen

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes (SP), beklaget upassende oppførsel mot tidligere Natur og Ungdom-leder, Silje Ask Lundberg i 2013.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Tidligere Natur og Ungdom-leder, Silje Ask Lundberg, reagerte på en melding Ivar Vigdenes sendte henne og tok saken videre til hans overordnede, Ola Borten Moe. Hun opplevde å ikke få gehør i saken da hun varslet om forholdet.

Det er VG som skriver at Vigdenes, som den gang var politisk rådgiver for Ola Borten Moe i den rødgrønne regjeringen, har bekreftet overfor avisen at han beklaget en hendelse fra 2013.

– Det stemmer at jeg hadde en tone overfor Silje som jeg, når jeg ble gjort bevisst på dette, ser at jeg ikke burde ha hatt. Jeg tok kontakt med en gang og beklaget, og vi har ikke noe uoppgjort i dag, skrev Vigdenes i en SMS til VG onsdag ettermiddag.

Maktforhold

– Mitt varsel i 2013 handlet først og fremst om en politiker som ikke var bevisst sin egen rolle – og makt – i møte med en ungdomsorganisasjon, og at SMK (statsministerens kontor) burde gjøre noe for å sikre at dette ikke skjedde igjen, skriver Lundberg i et Facebook-innlegg.

Til Adresseavisen sier Borten Moe at han tok tak i saken med en gang han fikk den presentert.

– Jeg tok opp dette med Ivar med en gang vi fikk meldingen om at dette var upassende. Han beklaget og tok selv initiativ til å ta kontakt for å beklage dette direkte. Saken ble håndtert så raskt jeg fikk kjennskap til den. Den tilbakemeldingen mener jeg også den som sa i fra fikk, sier Borten Moe.

Ivar Vigdenes var en av de ti som deltok på hytteturen i 2016, der det ble sendt en upassende Facebookmelding til tidligere leder i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete.

Det har ikke lyktes Nea Radio å komme i kontakt med Ivar Vigdenes.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE