Uten strøm hvis streik?

STRØM-STREIK? TrønderEnergi Nett frykter for konsekvensene ved en eventuell streik. Foto fra trafo i Slind, Selbu. FOTO: Andreas Reitan

117 energimontører og kontoransatte i TrønderEnergi Nett (TEN) kan bli tatt ut i streik fra søndag. Det vil i praksis bety at TEN i størstedelen av nettområdet, også Malvik, Selbu og Tydal, vil stå uten operativ montørstyrke i tilfelle streik.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

TrønderEnergi Nett (TEN) frykter for situasjonen som kan oppstå ved en eventuell streik fra søndag.

- Det er LO og YS sentralt som har valgt ut hvilke virksomheter og geografiske områder som rammes av streiken, og som har varslet plassfratredelse for TEN og 35.000 øvrige av sine medlemmer, skriver TrønderEnergi i ei pressemelding.

Meklingsfrist

Fristen for den sentrale meklinga er satt til midnatt lørdag 7. april. Kommer ikke partene til enighet innen da, kan en streik være faktum fra og med søndag 8. april.

-TEN vil i tilfelle streik opprettholde beredskap for å avverge fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade.
Alle andre feil i strømnettet som medfører strømbrudd vil vi ikke ha anledning til å rette opp i streikeperioden.
Det er derfor viktig at våre kunder er forberedt beredskapsmessig på hendelser som feil i strømnettet kan forårsake, skriver TrønderEnergi.

- Jobben vår er å sørge for at våre kunder alltid skal ha strøm, og i fjor hadde vi mer enn 1300 utrykninger for å rette opp feil i strømnettet. Blir det streik vil vi ikke ha anledning til å yte denne servicen for våre kunder, og vi må påregne at en streik vil medføre at en del mennesker og virksomheter dessverre vil bli uten strøm i streikeperioden, sier nettdirektør i TrønderEnergi Bjørn Rune Stubbe.

Liv og helse?

Samtidig understreker nettdirektøren at TrønderEnergi Nett har en avtale med de tillitsvalgte som betyr at feil i strømnettet som kan ha svært alvorlige konsekvenser likevel vil bli håndtert.

- Er det fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade, så har vi dispensasjon fra streiken til å rykke ut, sier Stubbe.

Værsituasjonen og hvor kaldt det er vil også påvirke hvorvidt en situasjon i strømnettet kan medføre. fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade.

- Vi må vurdere fra tilfelle til tilfelle hvilke situasjoner som eventuelt kvalifiserer for å komme inn under definisjonen fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade. Disse retningslinjene som er utarbeidet fra arbeidslivets parter på sentralt hold har ikke vi lokalt mye handlingsrom til å gjøre egne tolkninger av, sier Stubbe.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE