Uten strøm hvis streik?

STRØM-STREIK? TrønderEnergi Nett frykter for konsekvensene ved en eventuell streik. Foto fra trafo i Slind, Selbu. Foto: Andreas Reitan

117 energimontører og kontoransatte i TrønderEnergi Nett (TEN) kan bli tatt ut i streik fra søndag. Det vil i praksis bety at TEN i størstedelen av nettområdet, også Malvik, Selbu og Tydal, vil stå uten operativ montørstyrke i tilfelle streik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

TrønderEnergi Nett (TEN) frykter for situasjonen som kan oppstå ved en eventuell streik fra søndag.

- Det er LO og YS sentralt som har valgt ut hvilke virksomheter og geografiske områder som rammes av streiken, og som har varslet plassfratredelse for TEN og 35.000 øvrige av sine medlemmer, skriver TrønderEnergi i ei pressemelding.

Meklingsfrist

Fristen for den sentrale meklinga er satt til midnatt lørdag 7. april. Kommer ikke partene til enighet innen da, kan en streik være faktum fra og med søndag 8. april.

-TEN vil i tilfelle streik opprettholde beredskap for å avverge fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade.
Alle andre feil i strømnettet som medfører strømbrudd vil vi ikke ha anledning til å rette opp i streikeperioden.
Det er derfor viktig at våre kunder er forberedt beredskapsmessig på hendelser som feil i strømnettet kan forårsake, skriver TrønderEnergi.

- Jobben vår er å sørge for at våre kunder alltid skal ha strøm, og i fjor hadde vi mer enn 1300 utrykninger for å rette opp feil i strømnettet. Blir det streik vil vi ikke ha anledning til å yte denne servicen for våre kunder, og vi må påregne at en streik vil medføre at en del mennesker og virksomheter dessverre vil bli uten strøm i streikeperioden, sier nettdirektør i TrønderEnergi Bjørn Rune Stubbe.

Liv og helse?

Samtidig understreker nettdirektøren at TrønderEnergi Nett har en avtale med de tillitsvalgte som betyr at feil i strømnettet som kan ha svært alvorlige konsekvenser likevel vil bli håndtert.

- Er det fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade, så har vi dispensasjon fra streiken til å rykke ut, sier Stubbe.

Værsituasjonen og hvor kaldt det er vil også påvirke hvorvidt en situasjon i strømnettet kan medføre. fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade.

- Vi må vurdere fra tilfelle til tilfelle hvilke situasjoner som eventuelt kvalifiserer for å komme inn under definisjonen fare for liv og helse, eller fare for betydelig materiell skade. Disse retningslinjene som er utarbeidet fra arbeidslivets parter på sentralt hold har ikke vi lokalt mye handlingsrom til å gjøre egne tolkninger av, sier Stubbe.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Krever hastetiltak

Krever hastetiltak

Regionrådet for Fjellregionen har sendt brev til statsministeren og landbruks- og matministeren med krav om to sentrale hastetiltak for et landbruk i akutt fòrkrise.

Mater du måker?

Mater du måker?

Matmangel er en av årsakene til at flere måkearter har gått sterkt tilbake de siste tiårene, men bymåker trenger ikke å mates for å klare seg. De er altetende og livnærer seg på alt fra fisk til insekter, meitemark og søppel, sier Svein-Håkon Lorentsen, forskningssjef i NINA.

FM friskmeldt på Røros

FM friskmeldt på Røros

Nea Radios FM-sender på Røros fungerer igjen.

Jobbet ved siden av traktoren

Jobbet ved siden av traktoren

Mannen i 60-årene som fikk en traktor over seg i Ålen i dag, arbeidet på ved siden av traktoren da ulykken skjedde.

Hastetiltak kreves i forbindelse med fôrkrisen i landbruket

Hastetiltak kreves i forbindelse med fôrkrisen i landbruket

Landbruket i Norge opplever den største tørke- og fôrkrisen på over 70 år. Faglagene har tatt et stort ansvar for å koordinere og jobbe frem tiltak som må på plass og har formulert dette i det følgende brevet til statsministeren og landbruks- og matministeren.

Mot ny utbytterekord i Coop

Mot ny utbytterekord i Coop

Coop kommer til å passere 1,7 millioner medeiere i 2018, og det ligger an til rekordstort kjøpeutbytte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon