Nytt renovasjons-innsamling

NYTT SELSKAP: ReTrans Midt AS overtar fra 5. februar innsamling av husholdningsavfallet i kommunene Inderøy, gamle Leksvik, Malvik, Selbu, Meråker og deler av Stjørdal. FOTO: Andreas Reitan

Fra 5. februar overtar ReTrans Midt AS innsamling av husholdningsavfallet i kommunene Inderøy, gamle Leksvik, Malvik, Selbu, Meråker og deler av Stjørdal der Innherred Renovasjon hadde kontrakt med Retur AS.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap har sammen stiftet selskapet ReTrans Midt AS. Det nye selskapet skal sørge for en kostnadseffektiv innsamling av husholdningsavfall. - Tjenesten leveres til selvkost. Kvaliteten og kundeservicen skal stå i stil med både kundenes og eiernes krav og forventninger, heter det i ei pressemelding fra det nystiftede selskapet.

De tre interkommunale selskapene HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap ønsker å utnytte den store kompetansen som allerede finnes i de interkommunale selskapene og etablerer et felles transportselskap som skal stå for innsamling av avfall.

Gjennom ReTrans Midt AS er det et mål å påvirke kvaliteten positivt, blant annet gjennom å høste av stordriftsfordelene og skape forutsigbarhet og trygghet for arbeidsplassene.
Eksisterende ressurser i eierselskapene skal utnyttes gjennom utveksling av utstyr og tjenester på en effektiv og rasjonell måte.

- Vi skal sikre at tjenestene til innbyggerne blir drevet kostnadseffektivt og i tråd med forventningene hos kunder og eiere, sier styreleder i ReTrans Midt AS, Torbjørn Evjen.

ReTrans Midt AS eies av kommunene gjennom de tre selskapene HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap.
For eierselskapene er det viktig å sikre en beredskap med stabile renovasjonstjenester til alle innbyggere innenfor selskapenes ansvarsområde og samtidig sikre stabile og trygge arbeidsplassene, heter det i pressemeldinga.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jervejakta avsluttet
  • Nyheter

Åtte felte jerver ble resultatet etter at lisensjakta i rovviltregion 6 ble avsluttet forrige uke. Hele sju av jervene var tisper.

Tydal sier ja til regionsamarbeid
  • Nyheter

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

 Utenlandstrafikken økte
  • Nyheter

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

 
Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE