Nå kommer "Cora"

Cora: Skalk alle luker! Søndag morgen kommer nemlig ekstremværet Cora rasende inn over Trøndelag. FOTO: Marit Manfredsdotter. Arkivfoto.

Hold på hatten og sikre det som ligger løst rundt hytter og hus, søndag kommer nemlig ekstremværet "Cora" rasende inn over Trøndelag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.01.2018 kl 16:27

Nea Radio
Nea Radio

I forkant av at ekstremværet "Cora" kommer tordnende inn over Trøndelag søndag morgen, advares det nå mot å la løse gjenstander bli liggende ute og det oppfordres også om å holde seg innendørs dersom en ikke er nødt til å ta turen ut. Meteorologisk institutt melder om en vindstyrke på opp mot 45 meter i sekundet i kastene utsatte steder. Vinden regnes for å gi orkan styrke ved 63 knop, eller fra 33 meter i sekundet, så her kan svært sterke naturkrefter komme i sving.

Vis aktsomhet

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, gikk lørdag formiddag ut med en oppfordring til trønderne via media.

– Stjørdal kommune oppfordrer til generell aktsomhet og ber befolkningen sikre løse gjenstander og ta vare på seg selv og sine medmennesker hvis det oppstår uønskede hendelser på grunn av ekstremværet Cora som kommer søndag 7. januar, skriver Vigdenes i en SMS.

Satelitt-telefon i Selbu

Også Ingrid Rolseth Holt, i Selbu kommune, kommer med en tilsvarende SMS og legger til at dersom telefonnettet skulle være nede og det er behov for øyeblikkelig hjelp, finnes det en satelitt-telefon på Selbu brannstasjon i Mebonden.

Flystopp?

Vinden blir sterkest ved kysten, men også områdene rundt Trondheimsfjorden er utsatt og det utelukkes ikke at Trondheim Flyplass Værnes må parkere flyene for en periode søndag.

Obsvarsel

Fylkesmannen har utstedt et obs-varsel og skriver i en pressemelding at vinden søndag morgen vil øke til sørvest sterk storm utsatte steder og at vinden utpå formiddagen vil dreie til vest til nordvest sterk storm. Det ventes vindkast mellom 35 og 45 meter i sekundet inn over land. Vinden kombinert med nedbør som snø, vil lokalt gi vanskelige kjøreforhold, advarer fylkesmannen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Årsrapport fra Vauldalen
  • Nyheter

Økning i antall anmeldte saker.

Vil endre eldreprisen
  • Nyheter

Eldrerådet i Stjørdal kommune vil endre betingelsene knyttet til eldreprisen.

Gode innovasjons-tall fra Patentstyret
  • Nyheter

Stadig flere nordmenn ønsker enerett til ideene sine, viser samlede tall for søknader til Patentstyret 2017. Antall varemerkesøknader setter rekord, mens søknadstall på patent og design ligger stabilt.

 
Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE