Nå kommer "Cora"

Cora: Skalk alle luker! Søndag morgen kommer nemlig ekstremværet Cora rasende inn over Trøndelag. FOTO: Marit Manfredsdotter. Arkivfoto.

Hold på hatten og sikre det som ligger løst rundt hytter og hus, søndag kommer nemlig ekstremværet "Cora" rasende inn over Trøndelag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.01.2018 kl 16:27

Nea Radio
Nea Radio

I forkant av at ekstremværet "Cora" kommer tordnende inn over Trøndelag søndag morgen, advares det nå mot å la løse gjenstander bli liggende ute og det oppfordres også om å holde seg innendørs dersom en ikke er nødt til å ta turen ut. Meteorologisk institutt melder om en vindstyrke på opp mot 45 meter i sekundet i kastene utsatte steder. Vinden regnes for å gi orkan styrke ved 63 knop, eller fra 33 meter i sekundet, så her kan svært sterke naturkrefter komme i sving.

Vis aktsomhet

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, gikk lørdag formiddag ut med en oppfordring til trønderne via media.

– Stjørdal kommune oppfordrer til generell aktsomhet og ber befolkningen sikre løse gjenstander og ta vare på seg selv og sine medmennesker hvis det oppstår uønskede hendelser på grunn av ekstremværet Cora som kommer søndag 7. januar, skriver Vigdenes i en SMS.

Satelitt-telefon i Selbu

Også Ingrid Rolseth Holt, i Selbu kommune, kommer med en tilsvarende SMS og legger til at dersom telefonnettet skulle være nede og det er behov for øyeblikkelig hjelp, finnes det en satelitt-telefon på Selbu brannstasjon i Mebonden.

Flystopp?

Vinden blir sterkest ved kysten, men også områdene rundt Trondheimsfjorden er utsatt og det utelukkes ikke at Trondheim Flyplass Værnes må parkere flyene for en periode søndag.

Obsvarsel

Fylkesmannen har utstedt et obs-varsel og skriver i en pressemelding at vinden søndag morgen vil øke til sørvest sterk storm utsatte steder og at vinden utpå formiddagen vil dreie til vest til nordvest sterk storm. Det ventes vindkast mellom 35 og 45 meter i sekundet inn over land. Vinden kombinert med nedbør som snø, vil lokalt gi vanskelige kjøreforhold, advarer fylkesmannen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

 
Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE