– I kveld skal det feires på Singsås

MOR TIL LANDETS YNGSTE PÅ MT. EVEREST: Eli Ellingsgård Hovstad er stolt over sønnens prestasjoner. FOTO: Privat

Mor Eli lover at flagget skal til topps og at sprudlevannet skal frem.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

– Mammahjertet banker av stolthet! Det sier Eli Ellingsgård Hovstad når vi ber henne kommentere sønnen Oles bragd etter at han nådde toppen av Mt. Everest natt til onsdag.

Hun sier familien har vært svært spente den siste tida, med tanke på om 23 år gamle Ole Hovstad ville klare å nå toppen av verdens høyeste fjell.

I kveld skal det feires hjemme på Singsås og Eli lover at flagget skal til topps og sjampisen hentes fram.

Hun innrømmer også at familien har vært nervøse da det er forbundet med stor risiko å forsøke seg på de 8848 metrene som verdens høyeste fjell ruver over havets overflate.

Det er mange omkomne som faktisk ligger langs klatrerutene i fjellet og som ekspedisjonsdeltagere rett og slett må skreve over.

– Men dette er noe vi har forsøkt å unngå å fokusere for mye på sier Eli som håper sønnen er hjemme på Singsås igjen i begynnelsen av juni.

Hør intervju med mor Eli her:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE