FrP-støtte til lokalradio

LOKALRADIO: Gølin Kringen fikk FrPs landsmøte med på en enstemmig resolusjon til støtte for lokalradio. FOTO: FrP

Gølin Kringen fikk et enstemmig FrP-landsmøte med på å kreve at ledige FM-frekvenser må gis til lokalradio, at senderstyrken på FM-stasjoner må økes betydelig og at nåværende FM-konsesjoner forlenges ut over 2022.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Gølin Kringen, oppvokst i Tydal, brukte Nea Radio som eksempel da hun tok opp lokalradioenes situasjon under FrPs landsmøte i helga.
Hun fikk landsmøtet med på at FrP fortsatt skal sikre vilkårene for FM-nettet og lokalradioene. Kringen mener det er et stort tap for kultur og mediemangfold at lokalradioer må stenge sendingene sine på FM-nettet og tvinges over på DAB i løpet av 2022.

- Tvangsinnføringen av DAB er et overformynderi og detaljstyring av ei næring som vi sjeldent har sett før. Jeg mener dette er et hån mot noen som bidrar med både skatteinntekter til samfunnet og bidrar med mye bra kultur og underholdning, sier Kringen.

Kringen fremhevet Nea Radio som en radio-suksess fra Trøndelag.

Landsmøtet til FrP behandlet en resolusjon som ba partiet om følgende tiltak:

Ledige FM-frekvenser må kunne brukes av lokalradio
Senderstyrken på FM-stasjoner kan økes betydelig
Inntektsbegrensningene på FM-stasjoner oppheves
Forbudet mot videresending og samsending oppheves
Nåværende FM-lisenser forlenges ut over 2022
Det tillates nye lokale aktører på FM

Resolusjonen ble enstemmig vedtatt.

Gølin Kringen har stor tro på at partiet vil kjempe hardt på Stortinget og i regjering mot tvangsinnføring av DAB og at partiet vil fortsette kampen for FM-nettet og lokalradioene.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE