Bussjåfører berget pensjon

PENSJON: Godt fornøyd Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) etter vedtaket i fylkestinget. FOTO: Arbeiderpartiet

PENSJON: Godt fornøyd Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) etter vedtaket i fylkestinget. FOTO: Arbeiderpartiet

Rødgrønt flertall i Nye Trøndelag berget fortsatt ytelsespensjon for 55 bussjåfører.

Det er fylkestinget i nye Trøndelag fylkeskommune som nå har vedtatt å ivareta pensjonsrettighetene for bussjåførene i Nord-Trøndelag ved nytt anbud, til tross for at fylkesrådmannen hadde innstilt på det motsatte.

– Skulle bare mangle, var den umiddelbare kommentaren Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) ga FriFagbevegelse.

Skurdal Hopsø er leder for Hovedutvalg for transport i nye Trøndelag fylke for Arbeiderpartiet, og sitter også i fylkesutvalget. Det var han som sto bak forslaget som ble vedtatt i det siste fylkestingsmøtet før jul.

Borgerlige stemte mot

Da saken ble behandlet i fylkestinget i desember, la Skurdal Hopsø fram forslag på vegne av Ap, Sp, SV og MDG. Forslaget gikk ut på at sjåfører på rute- og skolekjøring som står under annen pensjonsordning enn i eventuelt overtakende selskap, skal få ivaretatt sine opptjente rettigheter for bussanbudet 2019-2021 slik at pensjonsordningen ikke svekkes.

Under avstemninga fikk forslaget flertall med stemmer også fra Rødt og PP, mens den borgerlige fløyen stemte mot.

I realiteten betyr det at de som har ytelsesbasert pensjon, beholder det selv om deres nye arbeidsgiver har innskuddsbasert pensjon.

Men det var likevel ikke helt gitt på forhånd. Et juridisk notat fra rådmannen ga en klar fraråding om at dette skulle vedtas.

– Vi valgte å bruke god tid på å gjennomgå den juridiske betraktningen og hadde en god dialog med fagbevegelsen. Derfor fremmet vi ikke forslaget før møtet i fylkestinget, sier Per Olav Skurdal Hopsø til frifagbevegelse.no.

De 55 sjåførene det gjelder er ansatt i Trønderbilene AS, og har privat ytelsesbasert pensjonsordning. De er medlemmer i Norsk Transportarbeiderforbund.

Les mer i FriFagbevegelse her:
https://frifagbevegelse.no/transportarbeideren/55-bussjaforer-kan-puste-lettet-ut--pensjonen-deres-ble-reddet-6.158.521165.50e624e8e1

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

 
Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

Kan bli 40-50 kuldegrader på Røros
  • Nyheter

Advarer mot sibirkulde.

94 druknet i fjor – flest i Møre og Romsdal

Det er flest menn over 61 år som drukner, oktober er den farligste måneden, og Møre og Romsdal topper den dystre statistikken som viser at 94 personer druknet i 2017.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE