Bussjåfører berget pensjon

PENSJON: Godt fornøyd Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) etter vedtaket i fylkestinget. FOTO: Arbeiderpartiet

Rødgrønt flertall i Nye Trøndelag berget fortsatt ytelsespensjon for 55 bussjåfører.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Det er fylkestinget i nye Trøndelag fylkeskommune som nå har vedtatt å ivareta pensjonsrettighetene for bussjåførene i Nord-Trøndelag ved nytt anbud, til tross for at fylkesrådmannen hadde innstilt på det motsatte.

– Skulle bare mangle, var den umiddelbare kommentaren Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) ga FriFagbevegelse.

Skurdal Hopsø er leder for Hovedutvalg for transport i nye Trøndelag fylke for Arbeiderpartiet, og sitter også i fylkesutvalget. Det var han som sto bak forslaget som ble vedtatt i det siste fylkestingsmøtet før jul.

Borgerlige stemte mot

Da saken ble behandlet i fylkestinget i desember, la Skurdal Hopsø fram forslag på vegne av Ap, Sp, SV og MDG. Forslaget gikk ut på at sjåfører på rute- og skolekjøring som står under annen pensjonsordning enn i eventuelt overtakende selskap, skal få ivaretatt sine opptjente rettigheter for bussanbudet 2019-2021 slik at pensjonsordningen ikke svekkes.

Under avstemninga fikk forslaget flertall med stemmer også fra Rødt og PP, mens den borgerlige fløyen stemte mot.

I realiteten betyr det at de som har ytelsesbasert pensjon, beholder det selv om deres nye arbeidsgiver har innskuddsbasert pensjon.

Men det var likevel ikke helt gitt på forhånd. Et juridisk notat fra rådmannen ga en klar fraråding om at dette skulle vedtas.

– Vi valgte å bruke god tid på å gjennomgå den juridiske betraktningen og hadde en god dialog med fagbevegelsen. Derfor fremmet vi ikke forslaget før møtet i fylkestinget, sier Per Olav Skurdal Hopsø til frifagbevegelse.no.

De 55 sjåførene det gjelder er ansatt i Trønderbilene AS, og har privat ytelsesbasert pensjonsordning. De er medlemmer i Norsk Transportarbeiderforbund.

Les mer i FriFagbevegelse her:
https://frifagbevegelse.no/transportarbeideren/55-bussjaforer-kan-puste-lettet-ut--pensjonen-deres-ble-reddet-6.158.521165.50e624e8e1

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

 
Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

Dødsulykka i Snåsa påklages
  • Nyheter

Etter ønske fra de pårørende er statsadvokaten sin påtaleavgjørelse etter dødsulykka i Snåsa nå påklaget til riksadvokaten.

Nå skal all diabetesmat ut fra sykehjemmene på Røros

Da Anne Revergård undersøkte kunnskapen ansatte i kommunehelsetjenesten hadde om diabetes, fant hun store hull. Nå reiser hun rundt for å spre kunnskap, og denne uka holdt hun fagdager på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE