Påska: 34 prosent vekst i Sylan

ØKNING: Alle TT-hyttene hadde økning i besøket denne påska. Bilde fra Storerikvollen mot Sylmassivet. FOTO: Anette Berglund

TT-hyttene i Sylan har hatt ei økning fra fjoråret på 34 prosent. Schulzhytta er «vinneren», der besøket er doblet fra i fjor. Storerikvollen økte med 34 prosent. Nedalshytta øker med 5 prosent i antall overnattinger, men har enorm økning i dagsbesøket.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

- Vi har nettopp lagt bak oss ei påske som kommer til å gå over i historien som en av de flotteste i manns minne, med strålende vær og føreforhold både i marka og i fjellet. Vertskapet på TTs betjente hytter melder om godt besøk både av dagsturister og overnattingsgjester. Nå håper vi at ikke alle henger skiene opp i garasjen, men ser mulighetene for fantastiske vårskiturer. Det er nå det blir virkelig fint, med gode sjanser for solrike og milde dager på fjellet. Er vi heldige, holder skiføret i flere uker til, sier en svært godt påskefornøyd daglig leder i Trondhjems Turistforening (TT), Frode Støre Bergrem.

Schultzhytta "vinneren" i prosent

- I Sylan er det en flott økning fra fjoråret på 34 prosent. Schulzhytta er «vinneren», der besøket er doblet fra i fjor. Også på Storerikvollen er det stor økning på 34 prosent. Nedalshytta øker med 5 prosent, men der er til gjengjeld dagsbesøket svært stort, som følge av at det i år et kjørt skispor fra Stugudalen, sier Frode Støre Bergrem til Nea Radio.

Godt påskevær

Det flotte været har nok påvirket lengden på folks turer. Også de andre hyttene med oppkjørte skispor, Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Schulzhytta opplever et stort dagsbesøk, og det er ikke få vafler som går med i løpet av en slik påske. Besøket i Trollheimen øker også. Det er 6 prosent flere gjester der i forhold til året før. Trollheimshytta øker mest med 13 prosent, Gjevilvasshytta med 8 prosent og Jøldalshytta med 1 prosent.

Rønningen i Trondheims-marka melder også om stor utfart i marka med «søndagsbesøk» nesten hver dag.

- Nedalshytta har hatt ei enorm økning i dagsbesøket, forteller vertinne Turid Strickert.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE