Seks tusen ansatte i privat sektor kan bli tatt ut i streik

Streik: Dersom partene ikke blir enige kan det bli storstreik fra søndag. FOTO: YS

Hvis YS og NHO ikke blir enige innenmeklingsfristen, går seks tusen ansatte i blant annet busselskaper, matvareindustri, media og spedisjon ut i streikfra 8. april.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

I morgen tidlig starter meklingen mellom YS og NHO hos Riksmekleren.Partene har frist for å komme til enighet innen midnatt lørdag 7. april. Skjerikke det, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse søndag 8. april.

YS varslet idag Riksmekleren om plassfratredelse for i underkant av seks tusen medlemmer, tilknyttet YS-forbundene Delta,Negotia, Parat, SAFE og YTF. Dette utgjør 20 prosent av YS-medlemmene iNHO-området og blir de første som tas ut i en eventuell streik.

En rekke bransjer blir rammet av en eventuell streik. Blant annet tar YS ut 1 200 bussjåfører i Oslo ogomegn, Stavanger og Sandnes fra søndag.

-Vi skal gjøre vårt for å unngå storstreik, men det er ingen grunn til å leggeskjul på at vi står overfor noen utfordringer når vi nå skal løse komplisertespørsmål om både AFP og pensjon. Detblir en krevende mekling, med mange viktige forhold som må løses,sier Vegard Einan, leder for YS Privat.

- Vi har vært tydelige på at vi ønsker en rettferdig pensjon for alle. For oss er det viktig å tette hullenesom ligger i dagens AFP-ordning og i tjenestepensjonen, sier Einan.

YS krever også reallønnsvekst for sine medlemmer, samt at arbeidsgiver skal dekke merutgifter til reise, kost og losji.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev

Bli med på kjørekurs for førere over 65

Vårt mål er å redusere antall drepte og hardt skadde i ulykker der eldre er involvert, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Eika Forsikring lanserer ny bonusmodell
  • pressemelding

Eika Forsikring endrer bonusmodellen for bilforsikring og mener de nå kan levere en av markedets beste og mest kundevennlige bonusmodeller.

Hvor mange bibliotek trenger egentlig Vikhammer?
  • pressemelding

Komite oppvekst og kultur i Malvik stadfester at nye Vikhammer Ungdomsskole skal bygges med bibliotek. Men hvor mange bibliotek trengs egentlig på Vikhammer, spør Malvik Ungdomsråd i en pressemelding.

 
Fjern gamle vepsebol nå
  • pressemelding

I sommer blir det sannsynligvis mye veps. Allerede nå kan du gå til kamp mot de plagsomme insektene.

Røros SVs JA-kommune

Leserinnlegg fra Hanne Hauge om hvorfor Røros SV stemte nei til forslaget om at Røros skal være en JA-kommune.

LESERBREV: Psykisk Helse
  • Leserbrev

«Henj nabon usti jardåm hi, henj hi d itj helt bra no nei tru itj e. Nei henj e nå sykmeldt fra arbe no. Slit me å ga ut å hente postinj vettu.»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE