Per Heimly åpner utstilling på på venterommet

 

Ikke før har Ari Behn gjort unna sin utstilling på Røros, så kommer vennen Per Heimly til Singsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2018 kl 13:53

Nea Radio
Nea Radio

Faktaboks

Per Arne Heimly (født 4. februar 1972) er en norsk fotograf. Han kommer fra den lille bygda Snubba i Evenes kommune i Nordland.

Heimly var i en periode redaktør av det internasjonale trendmagasinet Fjords Magazine som han var med å starte sammen med stylisten Pauline Nærholm.[1]

Per Heimly er kjent for sine bilder og for sitt turbulente vennskap med forfatteren Ari Behn. De to var hovedpersoner i TV-serien Ari og Per som ble vist på NRK1 våren 2011 og som ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2011. Sammen med komponisten Jono El Grande, dikteren Bertrand Besigye, musikeren Alexander Stenerud smykkedesigneren Owe Egon Grandics, og musikeren Frode Barth utgjorde de kjernen i kunstnergjengen Den nye vinen.[2]

Heimly er særlig kjent for portrettseriene av norske kjendiser han har tatt for løssalgsavisene. (Wikipedia)

Torsdag kveld åpner ei fotoutstilling på venterommet i Singsås stasjon. Det er fotografen Per Heimly som stiller ut det som blir kalt "et herlig kaos av bilder". Fotografen selv vil være tilstede under hele arrangementet.

Det er Astrid Wolden som står bak utstillinga. Hun jobber til daglig i rørosfirmaet Form til fjells, og på nyåret åpnet bedriften avdelingskontor i den nedlagte stasjonsbygningen i Singsås.

– Vi disponerer jo lokalene og tillegg til å ha en arbeidsdag i uka her, så har jeg tenkt en del på at vi har plass til mer. Det har også vært med i planene våre å invitere illustratører fra bransjen til å stille ut bilder her, sier Astrid Wolden. Hun satte opp en liste over aktuelle artister og på denne lista var Per Heimly.

– Etter å ha sendt en forespørsel til Heimly fikk jeg telefon fra fotografen som veldig gjerne ville være med på opplegget. Astrid Wolden sier det er hennes eget foretak, The curly girl's world, som står bak utstillingen.

Selv om det er snakk om små lokaler så håper hun på mye folk under åpninga av utstillinga torsdag kveld klokken 1800. Hun oppfordrer publikum som kommer nordfra til å ta toget, da togtidene til og fra passer veldig godt med tidspunktet åpninga er. I tillegg er inngangen til utstillinga fra perrongen.

Hør intervju med Astrid Wolden her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Andrew Strong til Blues in Hell
  • Kultur

Frontmannen i The Commitments, Andrew Strong, kommer til Blues in Hell.

Eli Hovdenak stiller ut
  • Kultur

Det er snart fire år siden forrige gang: Nå er Eli Hovdenak tilbake i Galleri Kulviksvingen.

Godt mottatt Selbuvott
  • Kultur

Rekordvotten fra Selbu, den nesten 2,50 meter lange Selbuvotten, deltar i disse dager på strikkefestival på Færøyene.

 
Leter etter fortiden ved Selbusjøen
  • Kultur

Snart begynner arkeologer fra Vitenskapsmuseet i Trondheim å leter etter fortiden ved Selbusjøen. Målet er å få bedre innsikt hvordan livet artet seg ved og under vannflata i bronsealderen.

Selbuvott til Færøyene
  • Kultur

Kjempevotten som satte Guinnes-rekord i Selbu er på veg til strikkefestival på Færøyene.

Vil gi revygrupper humorhjelp
  • Revy

Norsk Revyfaglig Senter inviterer revygrupper fra hele Trøndelag til å melde seg på mentorprogrammet «Revydoktoren».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE