Vil motivere etter å ha gått Norge på langs

Motiverende: Eirin Trøan la i vår ut på en fem og en halv måneder lang tur da hun gikk Norge på langs. Nå ønsker hun å motivere andre til å følge drømmen og det har det blitt foredrag av. FOTO: Anne Gundersen

Eirin Trøen fra Rissa brukte fem og en halv måned på å gå Norge på langs. Nå ønsker hun å motivere andre til å følge drømmen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2017 kl 12:09

Nea Radio
Nea Radio

Den 19 februar la Eirin Trøen og kameraten Rune Kjerstad ut på sitt livs lengste vandring. Turen gikk fra Nordkapp og i august nådde de Lindesnes fyr.

– For meg var dette en reise i meg selv, like mye som en reise gjennom det vakre landet vårt, sier Eirin Trøan som valgte å gå Norge på langs for å komme bort fra A4-livet.

– Jeg måtte finne ut om det var noe mer til livet, sier 47-åringen.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto Anne Gundersen

Sa opp jobben

Erin forteller at hun aldri har vært den som har sovet i telt i dagevis før.

– Jeg har bestandig vært glad i å være ute, men noe som dette hadde jeg aldri prøvd. Da jeg møtte Rune og han fortalte om prosjektet sitt, syntes jeg det hørtes ut som en fantastisk måte å røske litt opp i ting på, ler hun.

– Dermed sa jeg opp lærerjobben og organiserte det som måtte organiseres for å få realisert denne turen.

Motivasjon

Nå er Eirin hjemme i Rissa igjen og dermed tilbake i hverdagen. Hun har et vikariat som lærer og dette går ut ved utgangen av året, ellers er det ukjent hva framtiden har å by på.

– Jeg aner ikke hva som kommer til å skje på jobbfronten framover, men det jeg vet er at dette utelukkende føles spennende! Jeg er overhode ikke bekymret over tanken på det usikre. For meg betyr dette at alt er mulig, sier Eirin.

Foredrag

En ting Eirin sitter igjen med etter å gå Norge på langs, er ønsket om å motivere andre til å følge sine drømmer. Derfor har hun laget foredraget "At det går an" som skal gjøre nettopp dette.

– Det spiller ingen rolle hva drømmen din er. Det viktige er at du prøver å realisere den, mener hun.

– Det høres kanskje ut som om jeg er på en skikkelig egotripp, men jeg mener at så lenge det du ønsker å gjøre ikke går ut over andre, så er det opp til deg å lage lykka i livet!

Etterhvert vil det også komme en dokumentarfilm om turen.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

En er savnet etter brannen i Stjørdal
  • Nyheter

Oppdatert: En er savnet etter brannen i Stokkberga i Stjørdal. Flere er sendt til sykehus. Tilstanden til disse er foreløpig ikke kjent.

Politisk og satirisk revy med snert
  • Kultur

Når Skatvalsrevyen åpnet dørene til sin revy «No sjø!» fredag kveld, var det humor og satire på høyt nivå som preget de 18 nyskrevne innslagene.

Rotsekk – komisk fotballteater med dybde
  • Kultur

Rotsekk er det første turneteateret i det nye storfylket Trøndelag. Sist lørdag besøkte teateret Bruket kulturhus i Hommelvik, med Ole Christian Gullvågs monolog.

 
Stjørdal Dragons arrangerte Easy-basket cup
  • Sport

Søndag ble det arrangert Easy-basket cup i Stjørdal Fjellhall for spillere under 12 og 13 år. I tillegg var det åpent for yngre spillere som fikk prøve seg på å sprette ball og kose seg.

Trenger 500 frivillige
  • Sport

World RX of Norway har ny funksjonæransvarlig. May Bente Fossen fra Forradal i Stjørdal er ny, uredd rallycross-leder for de frivillige, og ønsker seg flere hundre arbeidsomme mennesker til fartsfesten på Lånkebanen i juni.

Feiret 10 musikalske år sammen
  • Kultur

Seljemark og Rømmen sjarmerte da de markerte 10 års samspill med to konserter på Cafe Rampa i Hommelvik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE