Unyansert framstilling av lærernormen

Unyansert framstilling av lærernormen

Unyansert: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at fremstillingen av innføringen av lærernormen er utilstrekkelig. – Det essensielle spørsmålet er hva dette vil koste og hvem som skal betale for det. FOTO: Anne Gundersen

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at innføringen av lærernormen kan få alvorlige konsekvenser for mange kommuner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2017 kl 08:22

Den nye lærernormen har fått mye oppmerksomhet i media den siste tiden. Normen innebærer at det settes som mål at det skal være maks 16 elever per lærer i 1. til 4. trinn og maks 21 elever pr lærer i 5. til 10. trinn fra høsten 2018. Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at media presenterer et unyansert bilde av dette.

– Det essensielle spørsmålet når det gjelder innføringen av lærernormen er hvor mye dette kommer til å koste og om staten kommer til å fullfinansiere dette, mener Ivar Vigdenes.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Voksentetthet

Vigdenes hevder at for mange kommuner vil tiltaket føre til at voksentettheten reduseres i skolen.

– Jeg er foreløpig ikke bekymret for Stjørdal kommune. Her har vi satset på lærertetthet og har en dekning som ligger over landsgjennomsnittet. Men for mange kommuner vil det føre til at man må flytte på ressurser og gå ned for eksempel i antall ungdomsarbeidere, assistenter, miljøarbeidere og den type tjenester. En firkantet lærernorm kan føre til at voksentettheten synker i skolen og det kan få dramatiske konsekvenser, sier Vigdenes.

Lokalkunnskap

Den enkelte kommune vet selv best hvor skoen trykker i skolesystemet, mener Vigdenes.

– For oss som har en relativt høy lærertetthet, vil det kanskje være klokere å sette inn ressurser på de tidligere nevnte gruppene som for eksempel ungdomsarbeidere, enn å etterstrebe å nå et visst antall lærere, sier Vigdenes.

– Hvordan denne balansen bør være, er noe kommunene selv vet best.

Attraktivt

Vigdenes forklarer at han er tilhenger av lærerreformen og videreutdanning av lærere.

– Jeg mener det er viktig at vi gjør læreryrket attraktivt og at vi får de best egnede lærerne, heller enn dette med å nå et visst antall lærere.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Presenterte budsjettforslag
  • Nyheter

Basishaller, økt satsning på barnehager, oppstart for bygging av Hegra Barneskole og planer for et helsehus er en del av budsjettet posisjonen presenterer for kommunestyret torsdag.

Luciadagen på Torgkvartalet

Onsdag formiddag kunne ansatte og besøkende se og høre barn fra familiebarnehagene synge i gangene på Torgkvartalet.

Kundene gir julestemningen!
  • Julekalender

Bak den 13. luka i kalenderen er det Jan Sakshaug Sport AS som skjuler seg og i følge Aud Sakshaug er det kundene som bidrar aller mest til julestemningen.

 
Endelig mast i Mostadmark
  • Nyheter

Nå er det 4G-dekning over hele Mostadmark

Piratkopier under norske juletrær
  • Nyheter

Store mengder piratkopier fra useriøse nettbutikker sendes daglig til norske forbrukere.

Influensatopp ventet etter jul
  • Nyheter

Forekomsten av influensa vil øke mot jul, men det er trolig ikke før etter nyttår det store utbruddet kommer. Det viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE