Unyansert framstilling av lærernormen

Unyansert: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at fremstillingen av innføringen av lærernormen er utilstrekkelig. – Det essensielle spørsmålet er hva dette vil koste og hvem som skal betale for det. FOTO: Anne Gundersen

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at innføringen av lærernormen kan få alvorlige konsekvenser for mange kommuner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2017 kl 08:22

Nea Radio
Nea Radio

Den nye lærernormen har fått mye oppmerksomhet i media den siste tiden. Normen innebærer at det settes som mål at det skal være maks 16 elever per lærer i 1. til 4. trinn og maks 21 elever pr lærer i 5. til 10. trinn fra høsten 2018. Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at media presenterer et unyansert bilde av dette.

– Det essensielle spørsmålet når det gjelder innføringen av lærernormen er hvor mye dette kommer til å koste og om staten kommer til å fullfinansiere dette, mener Ivar Vigdenes.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Voksentetthet

Vigdenes hevder at for mange kommuner vil tiltaket føre til at voksentettheten reduseres i skolen.

– Jeg er foreløpig ikke bekymret for Stjørdal kommune. Her har vi satset på lærertetthet og har en dekning som ligger over landsgjennomsnittet. Men for mange kommuner vil det føre til at man må flytte på ressurser og gå ned for eksempel i antall ungdomsarbeidere, assistenter, miljøarbeidere og den type tjenester. En firkantet lærernorm kan føre til at voksentettheten synker i skolen og det kan få dramatiske konsekvenser, sier Vigdenes.

Lokalkunnskap

Den enkelte kommune vet selv best hvor skoen trykker i skolesystemet, mener Vigdenes.

– For oss som har en relativt høy lærertetthet, vil det kanskje være klokere å sette inn ressurser på de tidligere nevnte gruppene som for eksempel ungdomsarbeidere, enn å etterstrebe å nå et visst antall lærere, sier Vigdenes.

– Hvordan denne balansen bør være, er noe kommunene selv vet best.

Attraktivt

Vigdenes forklarer at han er tilhenger av lærerreformen og videreutdanning av lærere.

– Jeg mener det er viktig at vi gjør læreryrket attraktivt og at vi får de best egnede lærerne, heller enn dette med å nå et visst antall lærere.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Ryperapporten fra fjellstyrene våren 2018
  • Nyheter

Hvordan blir rypehøsten?

Forbud mot bruk av åpen ild
  • Nyheter

Det er innført totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs i Stjørdal og Selbu kommune.

Lover festhelg for store og små

Fredag sto representanter for Hell RX på Stjørdal torg for å spre budskapet om den store rallycrosshelga i juni. Å skal vi tro arrangøren blir dette ei festhelg både på dagtid og kveldstid.

 
Floka
  • Floka

Hvem vil ha med Olin på Rosenborgkamp?

Siri Schnell Juvik åpner med sang
  • Sport

Under den offisielle åpningsseremonien for VM i rallycross på Hell 9.juni blir det stor festivitas, taler, sang og pyro-show. Et av de mer stillferdige innslagene er «Ja vi elsker» som skal synges a capella av sanger og skuespiller Siri Schnell Juvik fra Stjørdal.

Boeing boeing- et teaterstykke i rute

Det blir himmelske forviklinger og kaotiske tilstander når Caroline Røkke Reitan Witzøe i Anna Moens skikkelse prøver å holde styr på sine tre forloveder som alle er piloter i hvert sitt flyselskap

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE