Stor nedgang i sykefraværet i Malvik

Stor nedgang i sykefraværet i Malvik

Mindreforbruk: Malvik ligger an til å få et mindreforbruk på anslagsvis 15 millioner i 2017. Det er økonomisjef Einar Spjøtvoll fornøyd med. FOTO: Anne Gundersen

Mandag legges andre tertialrapport fram for formannskapet i Malvik og de gode budsjettresultatene skyldes blant annet en dramatisk nedgang i sykefraværet.

Så langt i år har Malvik kommune en nedgang fra 8,7 % til 8,0 % i sykefraværet blant kommunens ansatte. Dette kom fram i en gjennomgang av andre tertialrapport i kontrollutvalget tirsdag.

– Dette er et betydelig tall i en så stor organisasjon som Malvik kommune og dette gir utslag på budsjettresultatene, sier økonomisjef i kommunen, Einar Spjøtvold som også forteller at Malvik ligger an til å få et mindreforbruk på anslagsvis 15 millioner kroner for 2017.

Saken fortsetter under lydklippet

[b]Foto: Anne Gundersen[/b]

Skatteinngang

En annen faktor for de gode resultatene er skatteinngangen.

– Skatteinngangen kan ikke måle seg med den vi så i fjor, men tallene er likevel gode, sier Spjøtvoll. I tillegg må en del forsinkede kommunale investeringer legges til regnestykket.

– For eksempel er en vannledning fra Torp til Betania forsinket og dermed spares pengene denne ville koste inn på årets budsjett. Han legger til at dette da er en utgift som vil komme til budsjettet for 2018. Han tror ikke forsinkelsene vil være merkbare for publikum.

– De store prestisjeprosjektene, slik som den nye ungdomsskolen i Hommelvik, går som de skal, så jeg tror ikke publikums forventninger vil påvirkes, mener Einar Spjøtvoll.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Floka
  • Floka

Davy Wathne, julebyen Røros, aquevit, juletre og legemiddelindustrien stod på dagsorden.

Julemarked i Trondheim
  • Kultur

Nå er det julemarked i Trondheim for 15. gang. Mer enn 200 000 mennesker regnes med å ta turen til markedet som regnes blant Norges beste.

Jobber stort sett alene
  • Nyheter

De fleste norske bønder er alene mesteparten av arbeidsdagen, viser ny undersøkelse. Desto viktigere med gode, lokale fellesarenaer, mener landbrukseksperter.

 
Drømmestipendet jubilerer – potten økes med 500.000 kroner
  • Kultur

Drømmestipendet-potten økes med en halv million kroner fra 2018. Hvert stipend øker fra 10 000 kr til 15 000 kr. Og nå kan kommunene nominere så mange unge kulturutøvere de vil til Drømmestipendet.

Prisdryss i Stjørdal
  • Kultur

Arne Moknsnes og Jon Uthus på vegne av Blues in Hell, fikk overrakt henholdsvis miljøprisen og kulturprisen for 2017 av Stjørdal kommune Torsdag.

Siste formannskap før jul
  • Nyheter

Det siste formannskapet før jul ble avholdt i Stjørdal torsdag. Hør ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, oppsummere alt fra penger til Selbuskogen til innføring av betaling til leie av idrettshaller.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE