Stor nedgang i sykefraværet i Malvik

Mindreforbruk: Malvik ligger an til å få et mindreforbruk på anslagsvis 15 millioner i 2017. Det er økonomisjef Einar Spjøtvoll fornøyd med. FOTO: Anne Gundersen

Mandag legges andre tertialrapport fram for formannskapet i Malvik og de gode budsjettresultatene skyldes blant annet en dramatisk nedgang i sykefraværet.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Så langt i år har Malvik kommune en nedgang fra 8,7 % til 8,0 % i sykefraværet blant kommunens ansatte. Dette kom fram i en gjennomgang av andre tertialrapport i kontrollutvalget tirsdag.

– Dette er et betydelig tall i en så stor organisasjon som Malvik kommune og dette gir utslag på budsjettresultatene, sier økonomisjef i kommunen, Einar Spjøtvold som også forteller at Malvik ligger an til å få et mindreforbruk på anslagsvis 15 millioner kroner for 2017.

Saken fortsetter under lydklippet

[b]Foto: Anne Gundersen[/b]

Skatteinngang

En annen faktor for de gode resultatene er skatteinngangen.

– Skatteinngangen kan ikke måle seg med den vi så i fjor, men tallene er likevel gode, sier Spjøtvoll. I tillegg må en del forsinkede kommunale investeringer legges til regnestykket.

– For eksempel er en vannledning fra Torp til Betania forsinket og dermed spares pengene denne ville koste inn på årets budsjett. Han legger til at dette da er en utgift som vil komme til budsjettet for 2018. Han tror ikke forsinkelsene vil være merkbare for publikum.

– De store prestisjeprosjektene, slik som den nye ungdomsskolen i Hommelvik, går som de skal, så jeg tror ikke publikums forventninger vil påvirkes, mener Einar Spjøtvoll.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

– Men bremseren er det ingen som tenker på
  • Sport

Peder Persson lurer på hvorfor noen i hele tatt velger å satse på å bli bremser i 2-erbob.

Reidar ble hedret på Gofotfestivalen
  • Kultur

Over 5000 timer på scenen og dobbelt så mange timer på vegen, 50 år som gitarist og han er still going strong med syv orkester. Han kjører fra øvelse til øvelse nesten hver dag hele uka - Reidar Kulset fikk i helga Gofotfestivalens gammeldanspris 2018.

Gofot i helga
  • Kultur

I helga arrangeres den 15. Gofotfestivalen på Hell.

 
Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE