Stor nedgang i sykefraværet i Malvik

Stor nedgang i sykefraværet i Malvik

Mindreforbruk: Malvik ligger an til å få et mindreforbruk på anslagsvis 15 millioner i 2017. Det er økonomisjef Einar Spjøtvoll fornøyd med. FOTO: Anne Gundersen

Mandag legges andre tertialrapport fram for formannskapet i Malvik og de gode budsjettresultatene skyldes blant annet en dramatisk nedgang i sykefraværet.

Så langt i år har Malvik kommune en nedgang fra 8,7 % til 8,0 % i sykefraværet blant kommunens ansatte. Dette kom fram i en gjennomgang av andre tertialrapport i kontrollutvalget tirsdag.

– Dette er et betydelig tall i en så stor organisasjon som Malvik kommune og dette gir utslag på budsjettresultatene, sier økonomisjef i kommunen, Einar Spjøtvold som også forteller at Malvik ligger an til å få et mindreforbruk på anslagsvis 15 millioner kroner for 2017.

Saken fortsetter under lydklippet

[b]Foto: Anne Gundersen[/b]

Skatteinngang

En annen faktor for de gode resultatene er skatteinngangen.

– Skatteinngangen kan ikke måle seg med den vi så i fjor, men tallene er likevel gode, sier Spjøtvoll. I tillegg må en del forsinkede kommunale investeringer legges til regnestykket.

– For eksempel er en vannledning fra Torp til Betania forsinket og dermed spares pengene denne ville koste inn på årets budsjett. Han legger til at dette da er en utgift som vil komme til budsjettet for 2018. Han tror ikke forsinkelsene vil være merkbare for publikum.

– De store prestisjeprosjektene, slik som den nye ungdomsskolen i Hommelvik, går som de skal, så jeg tror ikke publikums forventninger vil påvirkes, mener Einar Spjøtvoll.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Sandvik formelt valgt som fylkesordfører
  • Nyheter

Tore O. Sandvik (Ap) er nå formelt valgt inn som fylkesordfører i Trøndelag. Varaordfører for det nye storfylket blir Tomas Iver Hallem (Sp).

Skogdag med fokus på ungtrær
  • Nyheter

Tirsdag arrangerte Nidaros Skogforum skogdag på Jervskogen og der var representanter fra skogdrifta i alle regionens kommuner til stede.

Feiret avtroppende fylkesmann
  • Nyheter

Tirsdag ble Brit Skjelbreds avgang som historiens siste fylkesmann i Sør-Trøndelag feiret med pomp og prakt i Erkebispegården i Trondhiem.

 
Trenger flere bøssebærere
  • Nyheter

Søndag er det klart for årets TV-aksjon, men både Malvik og andre kommuner opplever en nedgang i hvor mange som melder seg frivillig til det som kalles årets viktigste søndagstur.

Nå skal ordfører og varaordfører vie borgerlig
  • Nyheter

Etter den nye kommuneloven trer i kraft, blir det ordførere, varaordførere og ander oppnevnte vigslere som skal smi ektepar i hymens lenker.

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse