Sterk tilbakegang for NRK

Konkurrent: Nea Radio er NRKs største konkurrent i kjerneområdene. – Vi jobber hardt for å være et reelt alternativ til NRK Trøndelag, sier ansvarlig redaktør Andreas Reitan. FOTO: Anne Gundersen

I løpet av ett år har NRK hatt en tilbakegang i antall lyttere fra 51 til 38 prosent i Midt-Norge. Lokalradioene fosser fram.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

I løpet av det siste året har NRK opplevd en markant tilbakegang i antall lyttere i Midt-Norge.

I følge Trønder Avisa er nedgangen fra 51 prosent til 38 prosent, mens lokalradioene i regionen totalt sett har 14 prosent av lytteroppslutningen, viser tall fra Kantar TNS.

Kartlegger

Nea Radio er den kanalen som har størst andel av daglige lyttere i sine målte kjerneområder.

– Dette skyldes i all hovedsak rikskanalenes overgang til DAB, mener ansvarlig redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan. Han forteller videre at fra 1. januar vil Nea Radio starte målinger som kartlegger oppslutningen blant kanalens omlag 337 000 potensielle lyttere.

– Da får vi vite hvor godt vi faktisk treffer publikum.

Nyhetsbasert

Nea Radio er en nyhetsbasert radiokanal.

– Vi er opptatt av å holde publikum oppdaterte. I tillegg til 15 daglige nyhetssendinger, har Nea Radio bred dekning av lokalt næringsliv, kultur, musikk og politikk. Ingen annen trøndersk medieaktør har tilsvarende redaksjonell dekning av kommunestyre- og formannskapsmøter i kommunene våre. I tillegg har vi ukentlige debattprogram og livesendinger fra en rekke arrangement rundt omkring i distriktet vårt, noe som viser seg å være svært populært blant våre lyttere.

Vindu

Reitan sier at Nea Radio kjenner sin besøkelsestid og satser sterkt på å benytte det vinduet overgangen til DAB representerer.

– Enda har bare tre av ti DAB i bilen, noe som betyr at vi er en av få kanaler man får inn på FM. Å sende på flere plattformer var et fornuftig valg, selv om det øker kostnadene. Nea Radio jobber hardt med å utvikle oss til å bli et foretrukket alternativ også etter at flere får DAB-tilgang i bilen.

Nea Radio har samarbeidet med NRK i mange år

– Det er et samarbeid vi ønsker å utvikle videre. Vi har samarbeidet med NRK siden 1995 og produserer fortsatt saker, bilder og film for hverandre. At NRK etter overgangen til DAB mister lyttere kom ikke som noen overraskelse. Her får bare NRK og Nea Radio ha is i magen og fortsette utviklingen av et godt redaksjonelt produkt. Dessverre for NRK har de ikke FM å støtte seg på lenger.
Uavhengig av plattform; Nea Radio er Norges mest populære lokalradio og tar mål av seg til både å være et alternativ til NRK Trøndelag i tillegg til å være en samarbeidspartner.

Overgang

Redaksjonssjef Vegard Wold i NRK, sier til Trønder Avisa at han ikke kjenner til de nøyaktige tallene, men at han er klar over at det har vært en nedgang i lyttertallene.

– Her spiller naturligvis overgangen til DAB en rolle siden mange ikke har muligheten til å høre på oss når de kjører bil.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Hva i alle dager er Kundalini yoga?
  • Kultur

I følge Suzannna Wastaway kan Kundalini yoga være nettopp det du har brukt for. Nå underviser hun på Stjørdal.

  • Nyheter

Med pelslue og frakk var det enkelte som syntes stjørdalsordfører Ivar Vigdenes lignet på Nord-Koreas president Kim Jong-un. Selv tar han det med et stort smil og har selv lagt ut et profilbilde på Facebook.

 Fant død mann i brannruiner
  • Nyheter

Krimteknikere har i dag funnet en død mann i ruinene etter boligbrannen i Stjørdal i går. Det melder Trønder-Avisa. De pårørende skal være informert.

 
Torgeir Anda er ny leder i Trøndelag Venstre
  • Nyheter

Malvik Venstres Torgeir Anda ble valgt som partiets leder i Trøndelag under fylkesårsmøtet i helga.

Nå får du øl levert på døra
  • Nyheter

Formannskapet i Malvik vedtok mandag at du nå kan få levert øl hjem sammen med andre dagligvarer bestilt på nett.

– Veterinærvaktordningen styrkes i Stjørdal
  • Leserbrev

Under kommunestyret i Stjørdal kommende torsdag, vil styringsflertallet sørge for at veterinærvaktordningen styrkes, skriver MDGs Tommy Reinås i et leserinnlegg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE