Sterk tilbakegang for NRK

Konkurrent: Nea Radio er NRKs største konkurrent i kjerneområdene. – Vi jobber hardt for å være et reelt alternativ til NRK Trøndelag, sier ansvarlig redaktør Andreas Reitan. FOTO: Anne Gundersen

I løpet av ett år har NRK hatt en tilbakegang i antall lyttere fra 51 til 38 prosent i Midt-Norge. Lokalradioene fosser fram.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

I løpet av det siste året har NRK opplevd en markant tilbakegang i antall lyttere i Midt-Norge.

I følge Trønder Avisa er nedgangen fra 51 prosent til 38 prosent, mens lokalradioene i regionen totalt sett har 14 prosent av lytteroppslutningen, viser tall fra Kantar TNS.

Kartlegger

Nea Radio er den kanalen som har størst andel av daglige lyttere i sine målte kjerneområder.

– Dette skyldes i all hovedsak rikskanalenes overgang til DAB, mener ansvarlig redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan. Han forteller videre at fra 1. januar vil Nea Radio starte målinger som kartlegger oppslutningen blant kanalens omlag 337 000 potensielle lyttere.

– Da får vi vite hvor godt vi faktisk treffer publikum.

Nyhetsbasert

Nea Radio er en nyhetsbasert radiokanal.

– Vi er opptatt av å holde publikum oppdaterte. I tillegg til 15 daglige nyhetssendinger, har Nea Radio bred dekning av lokalt næringsliv, kultur, musikk og politikk. Ingen annen trøndersk medieaktør har tilsvarende redaksjonell dekning av kommunestyre- og formannskapsmøter i kommunene våre. I tillegg har vi ukentlige debattprogram og livesendinger fra en rekke arrangement rundt omkring i distriktet vårt, noe som viser seg å være svært populært blant våre lyttere.

Vindu

Reitan sier at Nea Radio kjenner sin besøkelsestid og satser sterkt på å benytte det vinduet overgangen til DAB representerer.

– Enda har bare tre av ti DAB i bilen, noe som betyr at vi er en av få kanaler man får inn på FM. Å sende på flere plattformer var et fornuftig valg, selv om det øker kostnadene. Nea Radio jobber hardt med å utvikle oss til å bli et foretrukket alternativ også etter at flere får DAB-tilgang i bilen.

Nea Radio har samarbeidet med NRK i mange år

– Det er et samarbeid vi ønsker å utvikle videre. Vi har samarbeidet med NRK siden 1995 og produserer fortsatt saker, bilder og film for hverandre. At NRK etter overgangen til DAB mister lyttere kom ikke som noen overraskelse. Her får bare NRK og Nea Radio ha is i magen og fortsette utviklingen av et godt redaksjonelt produkt. Dessverre for NRK har de ikke FM å støtte seg på lenger.
Uavhengig av plattform; Nea Radio er Norges mest populære lokalradio og tar mål av seg til både å være et alternativ til NRK Trøndelag i tillegg til å være en samarbeidspartner.

Overgang

Redaksjonssjef Vegard Wold i NRK, sier til Trønder Avisa at han ikke kjenner til de nøyaktige tallene, men at han er klar over at det har vært en nedgang i lyttertallene.

– Her spiller naturligvis overgangen til DAB en rolle siden mange ikke har muligheten til å høre på oss når de kjører bil.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

 
Her er de trønderske passkontorene som forsvinner
  • Nyheter

Politimestrenes kuttliste er klar - fem passkontor i Trøndelag forsvinner.

Nye krav fra Statens Vegvesen fører til færre sykkelritt
  • Sport

Arrangørene av flere sykkelritt klarer ikke å følge opp de nye kravene til kursing av trafikkvakter og arrangement blir avlyst og lagt ned.

NRK-streiken avsluttet

Avsluttes ved midnatt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE