Sterk tilbakegang for NRK

Sterk tilbakegang for NRK

Konkurrent: Nea Radio er NRKs største konkurrent i kjerneområdene. – Vi jobber hardt for å være et reelt alternativ til NRK Trøndelag, sier ansvarlig redaktør Andreas Reitan. FOTO: Anne Gundersen

I løpet av ett år har NRK hatt en tilbakegang i antall lyttere fra 51 til 38 prosent i Midt-Norge. Lokalradioene fosser fram.

I løpet av det siste året har NRK opplevd en markant tilbakegang i antall lyttere i Midt-Norge.

I følge Trønder Avisa er nedgangen fra 51 prosent til 38 prosent, mens lokalradioene i regionen totalt sett har 14 prosent av lytteroppslutningen, viser tall fra Kantar TNS.

Kartlegger

Nea Radio er den kanalen som har størst andel av daglige lyttere i sine målte kjerneområder.

– Dette skyldes i all hovedsak rikskanalenes overgang til DAB, mener ansvarlig redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan. Han forteller videre at fra 1. januar vil Nea Radio starte målinger som kartlegger oppslutningen blant kanalens omlag 337 000 potensielle lyttere.

– Da får vi vite hvor godt vi faktisk treffer publikum.

Nyhetsbasert

Nea Radio er en nyhetsbasert radiokanal.

– Vi er opptatt av å holde publikum oppdaterte. I tillegg til 15 daglige nyhetssendinger, har Nea Radio bred dekning av lokalt næringsliv, kultur, musikk og politikk. Ingen annen trøndersk medieaktør har tilsvarende redaksjonell dekning av kommunestyre- og formannskapsmøter i kommunene våre. I tillegg har vi ukentlige debattprogram og livesendinger fra en rekke arrangement rundt omkring i distriktet vårt, noe som viser seg å være svært populært blant våre lyttere.

Vindu

Reitan sier at Nea Radio kjenner sin besøkelsestid og satser sterkt på å benytte det vinduet overgangen til DAB representerer.

– Enda har bare tre av ti DAB i bilen, noe som betyr at vi er en av få kanaler man får inn på FM. Å sende på flere plattformer var et fornuftig valg, selv om det øker kostnadene. Nea Radio jobber hardt med å utvikle oss til å bli et foretrukket alternativ også etter at flere får DAB-tilgang i bilen.

Nea Radio har samarbeidet med NRK i mange år

– Det er et samarbeid vi ønsker å utvikle videre. Vi har samarbeidet med NRK siden 1995 og produserer fortsatt saker, bilder og film for hverandre. At NRK etter overgangen til DAB mister lyttere kom ikke som noen overraskelse. Her får bare NRK og Nea Radio ha is i magen og fortsette utviklingen av et godt redaksjonelt produkt. Dessverre for NRK har de ikke FM å støtte seg på lenger.
Uavhengig av plattform; Nea Radio er Norges mest populære lokalradio og tar mål av seg til både å være et alternativ til NRK Trøndelag i tillegg til å være en samarbeidspartner.

Overgang

Redaksjonssjef Vegard Wold i NRK, sier til Trønder Avisa at han ikke kjenner til de nøyaktige tallene, men at han er klar over at det har vært en nedgang i lyttertallene.

– Her spiller naturligvis overgangen til DAB en rolle siden mange ikke har muligheten til å høre på oss når de kjører bil.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
LIVE: Fredagsradio fra Torgkvartalet
  • Direkte

Følg direktesendingen Nea Radio og Fjell-TV har fra Torgkvartalet direkte ved å klikke deg inn på saken her

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Stor enighet om budsjettet
  • Nyheter

Men opposisjonen var misfornøyde med prosessen da Stjørdal kommunestyre skulle behandle forslaget for 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE