Startlånbehovet dekkes ikke i Malvik

Startlånbehovet dekkes ikke i Malvik

Flere avslag: Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, sier at aldri før har flere fått avslag på startlån i kommunen. – Innstramningene når det gjelder lån i vanlige banker, sammen med kutt i bevilgningene fra regjeringen, er årsaken, mener hun. FOTO: Anne Gundersen

Hittil i år har Malvik kommune mottatt like mange søknader om startlån som i hele 2016 og aldri før har flere fått avslag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2017 kl 16:50

Saken er oppdatert
Startlånsordningen i Malvik har vært en stor suksess og svært få av lånene har blitt misligholdt eller gått til tvangssalg.

– Men utviklingen vi ser nå er urovekkende, mener ordfører i Malvik, Ingrid Aune.

– Aldri før har vi fått flere søknader og vi har heller aldri før måttet gi flere avslag, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, om startlån i Malvik

Innstramminger

Aune mener at utviklingen skyldes innstramninger i lånereglene.

– Rådmannen har gitt utrykk for at det at det har blitt vanskeligere å få lån i vanlige banker, er en av årsakene til at flere søker hos oss og jeg støtter ham i dette, sier Aune.

– Dette, i tillegg til at regjeringen bevilger mindre menger til startlån, syntes å ligge bak denne uheldige utviklingen. Dette vil i praksis si at færre kommer seg inn på boligmarkedet og dette er ikke noe vi ønsker.

Politisk enighet

Aune understreker at det er tverrpolitisk enighet om at å bevilge færre startlån er å gå i feil retning.

– Dette er noe politikere i Malvik står sammen om uavhengig av partitilhøringhet og noe vi ønsker å få bukt med. Vi håper at vi kan løfte dette fram for staten slik at denne tendensen kan snu, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Samler inn penger til demente
  • Nyheter

I disse dager samles det inn penger til arbeidet for demente. Aksel (13) og Ida (12) er blant dem som går rundt med bøsser i Stjørdal.

Gebyr på bussen
  • Nyheter

Statens vegvesen kontrollerte 1235 busspassasjerer i Midt-Norge i forrige uke. 48 fikk gebyr for ikke å bruke belte på bussen.

Kollisjon med elg på Rugldalen
  • Nyheter

Mange viltpåkjørsler i Trøndelag fredag kveld.

 
Anmelder kringkastingssjefen for innføringen av DAB
  • Nyheter

Sigmund Hov Moen, opprinnelig fra Ålen, stevner Thor Gjermund Eriksen.

Positive til nytt regionråd
  • Nyheter

Torsdag lanserte ordførerne i Stjørdal, Levanger og Verdal planene om å danne et nytt regionråd for å markere den midtre delen av nye Trøndelag fylke, noe ordførerne i både Selbu og Malvik stiller seg positive til.

Åpen dag på brannstasjonen
  • Kultur

Brannvernuka går mot slutten og fokuset i år har vært brannøvelse i hjemmet. I morgen krones det hele med åpen dag på brannstasjoner over hele landet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse