ANNONSE
Annonse

– Men bremseren er det ingen som tenker på

Peder Persson lurer på hvorfor noen i hele tatt velger å satse på å bli bremser i 2-erbob.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Djupt inne i Øst-Trøndelag et sted finner vi musiker Peders Persson, som for tida livnærer seg som bussjåfør. Da får han også god tid til å filosofere om livets mange fasetter og i disse OL-tider har han stadig tenkt mer og mer på bobsleigh kjørerne.

Det er først og fremst bakerst mann i 2-erbob - bremseren, som har opptatt Peders tanker den siste tida. Dette er en person han mener får alt for lite oppmerksomhet, til tross for én viktig arbeidsoppgave - å bremse etter at boben har passert målstreken.

Han lurer også på hva som får en person til å bli bremser i 2-erbob. Hele opplegget går, i følge Peder ut på å springe fort 12 meter, hoppe inn i boben og krøke seg sammen og se i gulvet på boben i ett minutt for så å sette på bremsen. I tillegg til dette må en god bober gjerne være i litt godt hold, men ikke verre enn at han/hun kommer inn i en tettsittende kondomdress.

Selv om øvelsene er få og kan virke monotone, så mener han likevel at en god bob-bremser må starte karriere og treningen tidlig i livet.

Hør intervju med Peder Persson her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Åpnet minneutstilling for Gunnar Bratlie i Galleri Gnuttu

Minneutstilling for Gunnar Bratlie åpnet:

– Jeg er veldig, veldig glad i det meste som er stilt ut

Mange kunstnere har latt seg inspirere av Røros. Det gjorde også tegner, illustratør og grafiker Gunnar Bratlie. Hadde han fortsatt levd ville han ha fylt 100 år i år.

Hallbauer- utstilling åpner lørdag

Hallbauer- utstilling åpner lørdag

Det er stor interesse foran lørdagens utstillingsåpning i Selbu. Denne gang er det rundt 90 av Marianne Lichtwald Hallbauers akvareller og tegninger som skal henge på veggene hos Neadalen kunstforening.

Floka

Floka

Nye koster i panelet snakket blant annet om Tone Damli, Trident Junkture og ulv.

Populært med lemsebaking

Populært med lemsebaking

Angerd og Anders lærte bort familiehemmeligheter på kjøkkenet ved Hov Skole.

Alt klart på Nedalshytta

Alt klart på Nedalshytta

Alt er klart for sesongstart på Nedalshytta i Sylan.

Brekka Bygdetun åpner

Brekka Bygdetun åpner

Denne helga åpner Lars og Ingunn Græsli Brekka Bygdetun for sommeren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.