– Skuffet over Meraker Brugs holdning

– Skuffet over Meraker Brugs holdning

Turmål: Foldsjøen er et viktig turmål hele året. – Det vil få dramatiske konsekvenser for Mostadmarksamfunnet dersom Meraker Brug får innvilget søknaden og vannspeilet i sjøen senkes permanent, mener Stig Oddbjørn Aas. FOTO: Anne Gundersen/Arkiv

Onsdag holdt NVE et folkemøte i Mostadmark der Foldsjøens skjebne ble diskutert. – Jeg er skuffet over Meraker Brugs holdning til noe som vil få svært dramatiske konsekvenser for Mostadmark, sier Stig Oddbjørn Aas.

Dette er saken:

  • Meraker Brug har søkt NVE om konsesjon til enten å få rive demningen i Foldsjøen eller å få bygge et minikraftverk i Homlavassdraget.
  • Dersom Meraker Brug får innvilget søknaden vil dette bety at vannstanden i Foldsjøen senkes betraktelig.
  • Foldsjøen anses som en naturperle i Malvik kommune og er et viktig område for friluftslivet i hele Trondheimsregionen.

– Jeg sitter igjen med en flau smak i munnen etter folkemøtet om Foldsjøen, sier Stig Oddbjørn Aas i Mostadmark Utvikling. Møtet, som ble holdt av NVE onsdag, tok for seg de mulige skjebnene det yndede friluftsområdet står overfor.

Dekkoperasjon

– For meg er denne saken en dekkoperasjon fra Meraker Brugs side, der målet er å kvitte seg med utgiftene driften av demningen representerer for dem, mener han. Han reagerer spesielt sterkt på daglig leder i Meraker Brug, Per Hembres uttalelser om at bedriften har tatt samfunnsansvar for Mostadmark i over 30 år og at det nå er på tide at noen andre tar over, sier en opprørt Aas.

– Dette burde han virkelig ha holdt seg for god til.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Aldri nei

NVE kunne opplyse om at det så godt som aldri har blitt gitt avslag dersom en grunneier har søkt om å få avvikle drift av demning.

– Alle høringsinstanser har konkludert med at søknaden fra Meraker Brug om å ente rive demningen eller å bygge minikraftverk, ikke bør innvilges. Likevel ser det altså ut for at dette kan skje, sier Aas som likevel mener at det er håp.

– Søknaden skal endelig behandles før jul, men det blir utvilsomt flere runder i denne saken.

Støttespiller

En løsning på utfordringen er om en annen interessent kommer inn og overtar drifta av demningen.

– Jeg håper og tror at Malvik kommune vil kunne være en god støttespiller dersom det blir den eneste løsningen for å bevare Foldsjøen, sier Stig Oddbjørn Aas.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Ærefullt samfunnsoppdrag
  • Nyheter

Både Tommy Reinås (MDG) og Rune Krogh (Sp) syntes det er flott å være blant de 78 som skal representere trønderne i det nye Trøndelag fylkesting.

Sandvik formelt valgt som fylkesordfører
  • Nyheter

Tore O. Sandvik (Ap) er nå formelt valgt inn som fylkesordfører i Trøndelag. Varaordfører for det nye storfylket blir Tomas Iver Hallem (Sp).

Skogdag med fokus på ungtrær
  • Nyheter

Tirsdag arrangerte Nidaros Skogforum skogdag på Jervskogen og der var representanter fra skogdrifta i alle regionens kommuner til stede.

 
Feiret avtroppende fylkesmann
  • Nyheter

Tirsdag ble Brit Skjelbreds avgang som historiens siste fylkesmann i Sør-Trøndelag feiret med pomp og prakt i Erkebispegården i Trondhiem.

Trenger flere bøssebærere
  • Nyheter

Søndag er det klart for årets TV-aksjon, men både Malvik og andre kommuner opplever en nedgang i hvor mange som melder seg frivillig til det som kalles årets viktigste søndagstur.

Nå skal ordfører og varaordfører vie borgerlig
  • Nyheter

Etter den nye kommuneloven trer i kraft, blir det ordførere, varaordførere og ander oppnevnte vigslere som skal smi ektepar i hymens lenker.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse