Skal sikre rutiner ved mobbing i Malvik

Skal sikre rutiner ved mobbing i Malvik

Tiltak: En revisjonsgjennomgang skal sikre rutiner ved tilfeller av mobbing i Malvik. FOTO: Anne Gundersen

Kontrollutvalget i Malvik har fått utført en revisjonsgjennomgang av rutinene ved tilfeller av mobbing i kommunen. Dette skal sikre både tidlig inngripen og god dokumentasjon.

Det er ikke lenge siden en vanskelig mobbesak var tema for Malvik kommune. Nå har kontrollutvalget, på bestilling fra kommunestyret, hatt en revisjonsgjennomgang av rutinene rundt mobbing.

– Målet er å legge forholdene til rette, slik at mobbing skal kunne bli et minst mulig problem i kommunen, sier leder av kontrollutvalget, Randi Eikevik. Dette skal gjøres ved tidlig avdekking, handling og sikker og god dokumentasjon av det som gjøres.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Bakteppe

Sekretær i kontrollutvalget, Arvid Hansen er svært fornøyd med rapporten Malvik kommune nå legger fram. Han avviser imidlertid at den tidligere nevnte mobbesaken er årsaken til at man har valgt å få utført en revisjonsgjennomgang.

– Men det er klart at denne saken blir en del av bakteppet for dette arbeidet, sier han.

Ny lov

Fra 1. august trådte en ny lov som skal sikre arbeidsflyten i tilfeller ved mobbing i kraft. Denne krever at kommunene må besvare hvordan de jobber med denne prosessen innen 27 oktober.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Skogdag med fokus på ungtrær
  • Nyheter

Tirsdag arrangerte Nidaros Skogforum skogdag på Jervskogen og der var representanter fra skogdrifta i alle regionens kommuner til stede.

Feiret avtroppende fylkesmann
  • Nyheter

Tirsdag ble Brit Skjelbreds avgang som historiens siste fylkesmann i Sør-Trøndelag feiret med pomp og prakt i Erkebispegården i Trondhiem.

Trenger flere bøssebærere
  • Nyheter

Søndag er det klart for årets TV-aksjon, men både Malvik og andre kommuner opplever en nedgang i hvor mange som melder seg frivillig til det som kalles årets viktigste søndagstur.

 
Nå skal ordfører og varaordfører vie borgerlig
  • Nyheter

Etter den nye kommuneloven trer i kraft, blir det ordførere, varaordførere og ander oppnevnte vigslere som skal smi ektepar i hymens lenker.

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse