Unike kjoler med særpreg

Unike kjoler med særpreg

Smak: Årets Tema på Rennebumartnan er SMAK. Kunsthåndverker og designer Randi Stubban har tolket dette ved å designe kjoler med smakfullt stoff. FOTO: Anne Gundersen

– Når du kjøper en av mine kjoler, skal du ikke se deg selv igjen på gata, sier kunsthåndverker Randi Stubban. Nå er hun snart klar for Rennebumartnan.

Den 11. august åpner Norges både største og mest besøkte kunst- og håndverksmesse og en av utstillerne er Randi Stubban fra Malvik.

– Jeg har vært så heldig å få være med i mange år, sier designeren som er kjent for sine lekre kjoler i friske farger og med store motiver.

– Mine kunder er ikke redde for å skille seg ut, ler hun, men forsikrer at hun også har mer neddempede modeller for dem som foretrekker det.

Saken fortsetter under lydklippet

Kunsthåndverker Randi Stubban om Rennebumartnan

Hele livet

Randi har designet kjoler hele livet.

– Jeg hadde en tante som arbeidet i USA og hun hadde bestandig lekre stoffprøver å gi meg. Det begynte med at jeg sydde kjoler til Barbiedukkene mine og senere sydde jeg kjoler til meg selv, forteller Randi som senere tok kunst- og håndverksutdannelse i Bergen.

Se bildet større

Fargerikt: Randi Stubban designer kjoler med sterke farger og tydelige motiver. FOTO: Anne Gundersen

Proft

Randi skryter av arrangørene av Rennebumartnan.

– Det er en utrolig flott opplevelse å få være med. Alt er veldig proft og det hele går knirkefritt. Noe av det som er mest stas, er å møte igjen andre utstillere.

– Det er veldig sosialt og du treffer igjen de samme folkene år etter år. Det er ett av høydepunktene i året for meg, sier designeren.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

– Bare nullutslipp er godt nok!
  • Leserbrev

SV fronter kjernesakene.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Lokale får plass i nasjonalparkstyret
  • Nyheter

Miljødirektoratet skal utvide forsøket med grunneiere i nasjonalparkstyrene. Dette skal nå prøves i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark og Sylan landskapsvernområde.

 
Imponert over Nea Radios lyttertall
  • Nyheter

Før helga kom nyheten om at Nea Radio øker sin daglige oppslutning. Nesten annenhver person i kjerneområdet hører nå på Nea Radio hver eneste dag. På ukentlig basis lytter nesten to av tre på Nea Radio. For rikskanalene går derimot lyttertallene ned. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kommenter...

Søndagskonsert med Terje Tysland
  • Kultur

- Det var uvant, men allikevel trivelig å spille i Selbu på en søndag, sier Tysland etter konserten. Hør radioinnslaget her!

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse