Unike kjoler med særpreg

Unike kjoler med særpreg

Smak: Årets Tema på Rennebumartnan er SMAK. Kunsthåndverker og designer Randi Stubban har tolket dette ved å designe kjoler med smakfullt stoff. FOTO: Anne Gundersen

– Når du kjøper en av mine kjoler, skal du ikke se deg selv igjen på gata, sier kunsthåndverker Randi Stubban. Nå er hun snart klar for Rennebumartnan.

Den 11. august åpner Norges både største og mest besøkte kunst- og håndverksmesse og en av utstillerne er Randi Stubban fra Malvik.

– Jeg har vært så heldig å få være med i mange år, sier designeren som er kjent for sine lekre kjoler i friske farger og med store motiver.

– Mine kunder er ikke redde for å skille seg ut, ler hun, men forsikrer at hun også har mer neddempede modeller for dem som foretrekker det.

Saken fortsetter under lydklippet

Kunsthåndverker Randi Stubban om Rennebumartnan

Hele livet

Randi har designet kjoler hele livet.

– Jeg hadde en tante som arbeidet i USA og hun hadde bestandig lekre stoffprøver å gi meg. Det begynte med at jeg sydde kjoler til Barbiedukkene mine og senere sydde jeg kjoler til meg selv, forteller Randi som senere tok kunst- og håndverksutdannelse i Bergen.

Se bildet større

Fargerikt: Randi Stubban designer kjoler med sterke farger og tydelige motiver. FOTO: Anne Gundersen

Proft

Randi skryter av arrangørene av Rennebumartnan.

– Det er en utrolig flott opplevelse å få være med. Alt er veldig proft og det hele går knirkefritt. Noe av det som er mest stas, er å møte igjen andre utstillere.

– Det er veldig sosialt og du treffer igjen de samme folkene år etter år. Det er ett av høydepunktene i året for meg, sier designeren.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

40 år med håndballglede
  • håndball

Selbuhåndballen feiret 40 år. Lørdag ettermiddag samlet håndballpublikumet seg til jubileumsfeiring i Selbuhallen.

Floka
  • Kultur

Gikk du glipp av ukas minst seriøse program på Nea Radio?

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

 
Kinohelga
  • Kultur

Premiere på Geostorm.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

350 millioner kroner i investeringer
  • Nyheter

Rådmannen i Selbu foreslår å investere ett helt kommunebudsjett, det vil si investeringer for nesten 350 millioner kroner i de kommende fire åra. Blant investeringene står et nytt sykehjem først på lista.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse