Vaino opp i NRKs programråd

Vaino Rensberg FOTO: Per Magne Moan

Flere har klaget på at Vaino Rensberg snakket sørsamisk i Norge Rundt.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

NRKs programråd skal torsdag behandle fem klager på at programleder Vaino Rensberg ledet Norge Rundt på sitt morsmål sørsamisk.

Kringkastingssjefen støtter programlederen.

– Vi skal vise et mangfold av både kultur og språk i Norge. NRK har et samfunnsoppdrag i å styrke samisk språk og derfor er jeg stolt av at vi har hatt sørsamisk på Norge Rundt, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK Sápmi.

Vaino Rensberg fra Røros har ledet Norge Rundt gjennom elleve programmer i høst og sier til Nea Radio at hun på ingen måte er krenket over klagene som har kommet. Hun er den første Norge Rundt-programlederen som har snakket sørsamisk i programmet og sier hun egentlig er litt overrasket over at det ikke har kommet flere klager:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

 
Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE