ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Snøforholdene i vinterferien

Stugudal Fjell har ansvar for 106,8 km med oppkjørte løyper. Foto: Stugudal Fjell

Hvor kan du gå på ski til uka?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2017 kl 15:02

ANNONSE
Annonse

Det nærmer seg vinterferie, og mange tar fri en dag eller to ekstra for å reise på fjellet disse dagene. Vinteren har så langt vært snøfattig i store deler av Norge. Vi har samlet tilbakemeldinger fra fjellstyrenes ansatte, Fjelloppsynet, om snø og isforhold i fjellet nå før vinterferien. Generelt sett er det mindre snø enn vanlig og noe tynnere is. Fjelloppsynet ber folk ta hensyn til snø og isforhold. Sjekk skredfaren dersom det kommer mye nysnø de nærmeste dagene og vær obs på at det kan være tynn is i inn og utos. Vis også hensyn til villreinen når du er ute nå, da det er mye is og vanskelige beitefohold.

Forolhogna

Ålen og Haltdalen fjellstyrer melder om fine forhold. Det er bra med snø og den er fast slik at det er lettført som det kalles på disse kanter. I snaufjellet kan det være ganske hardt og isete. I lavere strøk har mildværsperioder ført til at enkelte bekker går åpne og det samme gjelder for enkelte myrhull som også står åpne. Isforholdene er generelt gode og sikre men mildværsperiodene med økt vannføring i bekker og elver har medført at isene ved inn- og utløp fra tjønner og sjøer er dårligere enn det som er vanlig. Det bør derfor utvises forsiktighet ved ut- og særlig ved innløpsoser.

Stugudal

Stugudal Fjell melder om flotte forhold. I Stugudalen finner du et vell av preparerte skiløyper, med 106,8 km løyper fordelt på 20 ulike oppsatte ruter. Vinterferieværet blir fint, med temperaturer fra -1 til -10 grader i løpet av uka. Det kommer litt snø mandag, men forøvrig blir det for det meste oppholdsvær.- Den frivillige løypeavgiften og støttemedlemskapet er nå sendt ut, forteller Stugudal Fjell.

Selbu

I Selbu tilbys det også flotte skiforhold i vinterferien. Selbuskogen Skisenter rapporterer om at de har flotte forhold. Turløypenettet kjøres i vinterferien med mindre regn og mildvær skaper problemer. Planen er å kjøre til Stråsjøområdet, Holmkroken og Ånvatna hver dag dersom det trengs preparering. Foreløpig er det ikke nok snø til å kjøre til Ytteråsen.
Fra skisenteret (Vinsmyra) til Vardebu (7km) prepareres løypene med løypemaskin med jevne mellomrom. Følg med på skisporet.no
I Øverbygda prepareres trasene fra Synnåsen mot Hersjøhytta og Haugane, og trasene på Vikvarvet er under klargjøring før Rensfjellrennet!

Fjelloppsyn Unni Killi i Selbu fjellstyre skriver i en melding at snøforholdene i Selbu og Roltdalen statsallmenning ikke er de beste. Det er vanskelig å komme seg over en del bekker og elver. Det ventes snø nå de første dagene og man håper forholdene vil bedre seg.

Snåsa fjellstyre melder om at det ikke er store mengder snø i fjellet, men helt greie ski/føreforhold.

Nord-Trøndelag

«Det er litt vanskelig å spå forholdene framover hos oss nå med regnet som har kommet, og som er meldt de nærmeste dagene», sier Lisbeth Aassve hos Snåsa fjellstyre. Forrige uke hadde en kuldeperiode som gjorde at isen og føret i fjellet ble veldig bra, men så kom det mildvær som gjorde at det ble mye vann på isen. Tykkelsen på isene på fjellvannene er grei, og kommer det nedbør som snø og/eller minusgrader blir det fort fint igjen.

Lengst nord i Trøndelag er det unormalt lite snø i fjellene. «I lavlandet ligger det ca 40 cm med skare, og i høgfjellet er det store barflekker på rabbene og noe iset», skriver Fjelloppsyn Sissel Grongstad hos Namsskogan fjellstyre. Skiforholdene anses som gode. Med litt nysnø nå så blir de perfekte. Isen på vatna er målt til mellom 50-60 cm. Ved inn- og utløpsos er det delvis åpent vatn så der må man være ekstra varsom. Rypejakta går ut februar, så her er det mulig å ta seg en jakttur i vinterferien.

Fosen

På Fosenhalvøya informerer Gunnar Singsås i Åfjord fjellstyre at det er delvis bart og usikker is på mange vann. Ta derfor hensyn til dette hvis du skal på fisketur.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Kun detaljer mangler før lokalmatutdanning på Røros er på plass

Kun detaljer mangler før lokalmatutdanning på Røros er på plass

NOKUT vil etter all sannsynlighet godkjenne fagplanen for fagskoletilbudet «Verdiskaping i lokalmat» når noen merknader påpekt i tilbakemeldingen blir rettet opp.

Halv meter lavere vannstand enn normalt i Aursunden

Halv meter lavere vannstand enn normalt i Aursunden

Den tørre sommeren har ført til at vannstanden i Aursunden er lavere enn normalt.

Derfor kildesorterer ikke trøndere avfallet sitt

Derfor kildesorterer ikke trøndere avfallet sitt

- Orker ikke. Mangler et godt system for kildesortering. Resten av familien følger ikke opp. Dette er blant favorittunskyldningene trønderne bruker når de ikke kildesorterer avfallet sitt.

Skadefelling av ulv i Nord-Østerdal

Skadefelling av ulv i Nord-Østerdal

Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Pengene tildeles gjennom Fylkesmannen i Hedmark.

Sett syk eller død fisk?

Sett syk eller død fisk?

Vassføringa i elvene i Trøndelag skrumper, og langtidsvarselet er uten nedbør. Mange elver har ekstremt lav vannføring. Når forholdene er som nå, kan det av flere årsaker bli problemer for laks og sjøørret.

Første F-35 i lufta over Røros

Første F-35 i lufta over Røros

Se den unike videoen av det første F-35 jagerflyet som passerte lavt over Røros Lufthavn i dag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE