Nea Radio endelig på DAB i alle "våre" kommuner

Nea Radio endelig på DAB i  alle

Finvær på Henvola tirsdag. FOTO: Foto: Ola Dragmyrhaug

Senderen på Henvola ble satt i drift tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 02:12

Faktaboks

Digital Audio Broadcasting (DAB) er et kringkastingssystem utviklet for å kunne sende radio med digital lyd og tilhørende datatjenester. DAB-teknologien og funksjoner er standardisert i European Telecommunications Standards Institute (ETSI).

Nea Radio er nå på DAB i alle sine primærkommuner. Henvola i Tydal fikk tirsdag en kraftig DAB-sender for lokalradioene i Trøndelag i Den vil sørge for sammenhengende dekning fra Selbu til Stuggudal.

Artikkelen fortsetter under bildet

Se bildet større

FOTO: Foto: Ola Dragmyrhaug

Fra før er sendere i Selbu, Røros og Holtålen oppe og går i tillegg til Tyholttårnet i Trondheim og Forbordfjellet på Stjørdal. Snart er også Vassfjellet i drift.

Det betyr at sju sendere snart er i drift i Trøndelag. I tillegg er det søkt om tre sendere til, Brekken, Støren og Meråker.

Nea Radio eier dette nettverket av sendere selv og leier ut plass til en rekke andre radiostasjoner som nå også kan høres i Selbu, Tydal Røros og Holtålen. For å få inn de nye kanalene må det gjøres et nytt søk på DAB-radioen.

Se bildet større

FOTO: Foto: Ola Dragmyrhaug

Siste nytt i Nyheter

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

 
Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse