Nea Radio endelig på DAB i alle "våre" kommuner

Finvær på Henvola tirsdag. FOTO: Foto: Ola Dragmyrhaug

Senderen på Henvola ble satt i drift tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 02:12

Nea Radio
Nea Radio

Faktaboks

Digital Audio Broadcasting (DAB) er et kringkastingssystem utviklet for å kunne sende radio med digital lyd og tilhørende datatjenester. DAB-teknologien og funksjoner er standardisert i European Telecommunications Standards Institute (ETSI).

Nea Radio er nå på DAB i alle sine primærkommuner. Henvola i Tydal fikk tirsdag en kraftig DAB-sender for lokalradioene i Trøndelag i Den vil sørge for sammenhengende dekning fra Selbu til Stuggudal.

Artikkelen fortsetter under bildet

Se bildet større

FOTO: Foto: Ola Dragmyrhaug

Fra før er sendere i Selbu, Røros og Holtålen oppe og går i tillegg til Tyholttårnet i Trondheim og Forbordfjellet på Stjørdal. Snart er også Vassfjellet i drift.

Det betyr at sju sendere snart er i drift i Trøndelag. I tillegg er det søkt om tre sendere til, Brekken, Støren og Meråker.

Nea Radio eier dette nettverket av sendere selv og leier ut plass til en rekke andre radiostasjoner som nå også kan høres i Selbu, Tydal Røros og Holtålen. For å få inn de nye kanalene må det gjøres et nytt søk på DAB-radioen.

Se bildet større

FOTO: Foto: Ola Dragmyrhaug

Siste nytt i Nyheter

Flere fra utlandet overnattet i Trøndelag i 2017 enn året før
  • Turisme

Oppdal hadde størst vekst i antall internasjonale kommersielle gjestedøgn, men hadde størst nedgang samlet sett. Røros opplever vekst både i internasjonale og nasjonale overnattinger.

Tar et felles radioløft

Unikt samarbeid mellom Radio E6 og Nea Radio vil styrke medietilbudet for viktige deler av distrikts-Trøndelag som noen ganger kommer litt i skyggen av byene.

Selbu-sjokolade til Japans statsminister
  • Nyheter

Statsminister Erna Solberg hadde med seg sjokolade fra Jentene på Tunet i Selbu som Valentins-gave til sin japanske statsminister-kollega.

 
Halv pris med brukt stål
  • Nyheter

Ombruk av stålkonstruksjoner kan gi lokale jobber og drastiske kutt i utslipp av klimagasser. Det kan også vise seg å være god butikk, ifølge en rapport som stammer fra et innovasjonsprosjekt i bygg- og anleggsbransjen.

- Vil kutte smålig kutt
  • Nyheter

Fylkesrådmannen vil kutte en kvart million i bevilgningen til Ungt Entreprenørskap. Med støtte fra Frp og Venstre vil Høyre fjerne kuttet.

Ny bryggerimester på Røros
  • Nyheter

Jones Mikkelsen skal styre humle og malt framover.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE