Tror budsjettet blir stående

Tror budsjettet blir stående

Uenige: Ordfører i Røros, Hans Vintervold (t.v) og statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet, Bjørnar Laabak, er ikke helt enige om hvorvidt statsbudsjettet er av det gode. FOTO: Anne Gundersen

Statssekretær Bjørnar Laabak (FrP) orienterte om kommunesektoren under statsbudsjettkonferansen i Statens Hus i Trondheim torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2017 kl 06:53

Statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet, Bjørnar Laabak presenterte den kommunale delen av statsbudsjettet for politikere og andre interesserte i Statens Hus torsdag.

– Jeg mener at dette er et sterkt budsjett. Veksten fortsetter og vi bevilger stadig mer penger på en rekke områder, sier Laabak.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Styrker

Laabak nevner en rekke områder der regjeringen skal styrke innsatsen.

– Lærerløftet er ett område det satses sterkt på, det samme gjelder rusomsorg og tidlig innsats. Barnevernet skal også opprustes.

Effektivisering

Laabak understreker at selv om Norge er et rikt land, minsker oljeinntektene og kommunene må forberede seg på å effektivisere tjenester for eksempel innen helse og omsorg. Han tror at kommunes- og fylkessammenslåingene vil hjelpe på dette.

– Vi får større fagmiljøer og mer effektiv bruk av ressursene, noe som er positivt.

Forventninger

I følge Laabek tar det tid å endre folks forventninger til offentlige tjenester.

– Det er en prosess og den må gå sin gang. Vi må likevel forholde oss til virkeligheten, sier Laabek som har stor tro på den kommunale delen av statsbudsjettet.

- Jeg tror ikke stortinget kommer til å gjøre særlig store endringer i budsjettet slik det fremstår i dag.

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen

Glåmoslotteriet
  • Kultur

5000 kroner til Kira

UNGDOM OG FRITID og UKM går sammen for å løfte ungdomskulturen
  • Kultur

- Dette er to organisasjoner som utfyller og styrker hverandre. Vi skal sammen jobbe for å skape et godt fundament for et mangfoldig kulturliv for norsk ungdom, sier kulturkonsulent i Ungdom og Fritid, Marit Bredesen.

Roald Møller har skrevet om transporthistorie
  • Nyheter

Lastebilhistorien i Kojen fra 30-tallet og fram til i dag.

 
Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Boktipset
  • Kultur

Novellesamlinga Oscar Wildes Heis av Lars Saabye Christensen er dagens boktips av bibliotekar Sigrun Selboe.

Ærefullt samfunnsoppdrag
  • Nyheter

Både Tommy Reinås (MDG) og Rune Krogh (Sp) syntes det er flott å være blant de 78 som skal representere trønderne i det nye Trøndelag fylkesting.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse