Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet: Stortingsrepresentant Heidi Greni er ikke imponert over at regjeringen ikke har satt av penger til elektrifiseringen av Trønderbanen i statsbudsjettet for 2018. FOTO: Arkiv

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) skriver i en pressemelding at hun er skuffet over at det ikke bevilges penger til elektrifisering av Trønderbanen i statsbudsjettet for 2018.

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) skriver i en pressemelding at hun er skuffet over at Senterpartiets forslag om oppstart av elektrifisering av Trønderbanen ikke får støtte i Stortingets budsjettbehandling.

– Det så lyst ut etter at både Venstre og Kristelig Folkeparti hadde satsingen inne i sine partier budsjettforslag, men det hjelper lite når de forhandler vekk alt i budsjettavtalen som er inngått med Høyre og Fremskrittspartiet, sier Greni.

Hun sier videre at statsråd Ketil Solvik-Olsen begrunner utsettelsen i utbyggingen av Trønderbanen med at han ønsker en ny gjennomgang av kostnadene.

– Dette står i sterk kontrast til uttalelsene før valget i 2017. Da gikk Høyres stortingsrepresentant Elin Agdestein sterkt ut mot de advarte mot at oppstart av prosjektet ville bli utsatt.

Greni refererer til at Elin Agdestein sa før valget at alle spekulasjoner og spådommer om at elektrifiseringen av Trønderbanen vil bli utsatt, kan parkeres en gang for alle.

– Nå går hun for utsettelse . Det hjelper ikke at hun legger til at alle på trønderbenken i Stortinget støtter Trønderbanen når Høyres , Frps og Venstres representanter svikter når det gjelder budsjettbevilgninger, mener Greni.

– Elektrifisering av Trønderbanen er både et viktig miljøtiltak og viktig for å få kortet reisetid og få økt kapasitet på en jernbanestrekning som det er bred enighet at det må satses på, fortsetter Greni i pressemeldingen.

– I Senterpartiets merknader til Nasjonal Transportplan, som ble behandlet av Stortinget våren 2017, sa partiet at det ville fremme en oppstartbevilgning i 2018 om kvalitetssikringsrapporten for prosjektet forelå i tide. Kvalitetssikringen er gjennomført og prosjektet er klart for igangsetting.

Greni er redd flertallet for oppstart av Trønderbanen ryker etter at KrF og Venstre ikke la press på regjeringen for å få inn en oppstartbevilgning i statsbudsjettet neste år.

– Senterpartiet står fast på sitt forslag om å sette av 70 millioner kroner for 2018. Jeg vet jeg har partiets støtte i denne saken, avslutter Heidi Greni i pressemeldingen.

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen

Fullt på hotellet i jula
  • Adventskalenderen

– Vi har fullt hus i jula, sier direktør Terje Lysholm ved Røros Hotell.

– 4. divisjon neste for Brekken
  • Sport

– Brekken skal selvfølgelig opp en divisjon i løpet av neste år, sier Brekken-fotballens nye mentor Gøran Sørloth.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

 
Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE