Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet: Stortingsrepresentant Heidi Greni er ikke imponert over at regjeringen ikke har satt av penger til elektrifiseringen av Trønderbanen i statsbudsjettet for 2018. FOTO: Arkiv

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) skriver i en pressemelding at hun er skuffet over at det ikke bevilges penger til elektrifisering av Trønderbanen i statsbudsjettet for 2018.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) skriver i en pressemelding at hun er skuffet over at Senterpartiets forslag om oppstart av elektrifisering av Trønderbanen ikke får støtte i Stortingets budsjettbehandling.

– Det så lyst ut etter at både Venstre og Kristelig Folkeparti hadde satsingen inne i sine partier budsjettforslag, men det hjelper lite når de forhandler vekk alt i budsjettavtalen som er inngått med Høyre og Fremskrittspartiet, sier Greni.

Hun sier videre at statsråd Ketil Solvik-Olsen begrunner utsettelsen i utbyggingen av Trønderbanen med at han ønsker en ny gjennomgang av kostnadene.

– Dette står i sterk kontrast til uttalelsene før valget i 2017. Da gikk Høyres stortingsrepresentant Elin Agdestein sterkt ut mot de advarte mot at oppstart av prosjektet ville bli utsatt.

Greni refererer til at Elin Agdestein sa før valget at alle spekulasjoner og spådommer om at elektrifiseringen av Trønderbanen vil bli utsatt, kan parkeres en gang for alle.

– Nå går hun for utsettelse . Det hjelper ikke at hun legger til at alle på trønderbenken i Stortinget støtter Trønderbanen når Høyres , Frps og Venstres representanter svikter når det gjelder budsjettbevilgninger, mener Greni.

– Elektrifisering av Trønderbanen er både et viktig miljøtiltak og viktig for å få kortet reisetid og få økt kapasitet på en jernbanestrekning som det er bred enighet at det må satses på, fortsetter Greni i pressemeldingen.

– I Senterpartiets merknader til Nasjonal Transportplan, som ble behandlet av Stortinget våren 2017, sa partiet at det ville fremme en oppstartbevilgning i 2018 om kvalitetssikringsrapporten for prosjektet forelå i tide. Kvalitetssikringen er gjennomført og prosjektet er klart for igangsetting.

Greni er redd flertallet for oppstart av Trønderbanen ryker etter at KrF og Venstre ikke la press på regjeringen for å få inn en oppstartbevilgning i statsbudsjettet neste år.

– Senterpartiet står fast på sitt forslag om å sette av 70 millioner kroner for 2018. Jeg vet jeg har partiets støtte i denne saken, avslutter Heidi Greni i pressemeldingen.

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen

Kan bli Årets unge folkemusiker

Ingvild Blæsterdalen fra Røros er en av seks semifinalister i konkurransen om å bli Årets unge folkemusiker 2018. Vinner hun, får hun blant annet et stipend på 100.000 kroner.

Denne uka på Storstuggu
  • Storstuggu

De neste dagene skjer det mye på Storstuggu på Røros.

Ny bryggerimester på Røros
  • Nyheter

Jones Mikkelsen skal styre humle og malt framover.

 
Ekstraordinær båndtvang i Røros
  • Nyheter

Mye snø gjør det svært utfordrende og belastende for hjorteviltet i kommunen.

Christel til Haltdalen
  • Kultur

Bygdaliv har sikret seg nok en topp artist.

Turbulent måned ga noe bedre tall enn ventet

Men januar ble dårligere enn året før.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE