Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Ivar Helge Holden advarer mot falsk faktura.

Ivar Helge Holden fra Røros fikk falsk regning på 1600 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 23:25

Nea Radio
Nea Radio

Telenor har sendt ut en melding på twitter der de advarer mot falske fakturaer. Disse er veldig profesjonelt laget og ser ut til å være fra Telenor. Avsenderen er epost@telnor.no, men flere steder i epostene er det koblinger til teleselskapets egne nettsider.

Abcnyheter skriver at undersøkelser Telenor har gjennomført, viser at det dreier seg om utpressingseposter, såkalt ransomware. Dersom du klikker på lenken i eposten og laster ned programmet du bes om å laste ned, tar skadevaren kontroll på dine data. I praksis betyr dette at dataene dine tas som gissel, og du vil få beskjed om å betale svindleren for å få dem tilbake.

Tidligere i år har Telenor advart mot at datakriminelle blir stadig proffere. Det ventes at profesjonaliseringen og antallet dataangrep vil øke i 2017.

Ivar Helge Holden fra Røros mottok en slik faktura fra Telenor tirsdag. Han bekrefter at regningen så veldig ekte ut med logo og farger. Likevel stusset han på hvorfor han mottok eposten da han ikke har noe kundeforhold til Telenor. Han åpnet derfor ikke eposten.

Likevel frykter Holden at enkelte kan bli lurt til å klikke på linken - ikke minst kunder av Telenor. Han mener også andre kjente firma kan bli utsatt for slikt og oppfordrer folk til å sjekke ekstra nøye hva de klikker på.

Ble forsøkt lurt med falsk regning.

Siste nytt i Nyheter

97.000 bilister har kun én uke igjen
  • Nyheter

Neste torsdag, 1. mars, innfører myndighetene gebyr for alle som ikke har lovpålagt forsikring på kjøretøyet sitt.

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

Lars Sollie spiller under hele Rørosmartnan
  • Rørosmartnan

En av martnas mange artister besøkte Nea Radio i mellom spilleoppdragene.

 
- Lei ut campingvogna di!
  • Nyheter

Skyttercampansvarlig for Landsskytterstevnet 2018, Ole Petter Sætnan, har en bønn til campingvogneiere i distriktet. Lei ut vogna di under Landsskytterstevnet!

Snart kan du kjøpe kjøpe en andel i RørosBanken
  • Nyheter

Styret i RørosBanken har vedtatt forslag om etablering av eierandelskapital ved utstedelse av egenkapitalbevis gjennom en garantert emisjon.

USS med folkespleis i ulvesaken
  • Nyheter

Landsstyret i USS (Utmarkskommunenes sammenslutning) åpner for økonomisk støtte til rettssakene om ulv. WWF (Verdens naturfond) har tatt ut søksmål mot Staten for å stanse lisensfelling av ulv, og USS blir nå partshjelper for staten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE