Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Ivar Helge Holden advarer mot falsk faktura.

Ivar Helge Holden fra Røros fikk falsk regning på 1600 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 23:25

Telenor har sendt ut en melding på twitter der de advarer mot falske fakturaer. Disse er veldig profesjonelt laget og ser ut til å være fra Telenor. Avsenderen er epost@telnor.no, men flere steder i epostene er det koblinger til teleselskapets egne nettsider.

Abcnyheter skriver at undersøkelser Telenor har gjennomført, viser at det dreier seg om utpressingseposter, såkalt ransomware. Dersom du klikker på lenken i eposten og laster ned programmet du bes om å laste ned, tar skadevaren kontroll på dine data. I praksis betyr dette at dataene dine tas som gissel, og du vil få beskjed om å betale svindleren for å få dem tilbake.

Tidligere i år har Telenor advart mot at datakriminelle blir stadig proffere. Det ventes at profesjonaliseringen og antallet dataangrep vil øke i 2017.

Ivar Helge Holden fra Røros mottok en slik faktura fra Telenor tirsdag. Han bekrefter at regningen så veldig ekte ut med logo og farger. Likevel stusset han på hvorfor han mottok eposten da han ikke har noe kundeforhold til Telenor. Han åpnet derfor ikke eposten.

Likevel frykter Holden at enkelte kan bli lurt til å klikke på linken - ikke minst kunder av Telenor. Han mener også andre kjente firma kan bli utsatt for slikt og oppfordrer folk til å sjekke ekstra nøye hva de klikker på.

Ble forsøkt lurt med falsk regning.

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

 
Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse