Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Ivar Helge Holden advarer mot falsk faktura.

Ivar Helge Holden fra Røros fikk falsk regning på 1600 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 23:25

Telenor har sendt ut en melding på twitter der de advarer mot falske fakturaer. Disse er veldig profesjonelt laget og ser ut til å være fra Telenor. Avsenderen er epost@telnor.no, men flere steder i epostene er det koblinger til teleselskapets egne nettsider.

Abcnyheter skriver at undersøkelser Telenor har gjennomført, viser at det dreier seg om utpressingseposter, såkalt ransomware. Dersom du klikker på lenken i eposten og laster ned programmet du bes om å laste ned, tar skadevaren kontroll på dine data. I praksis betyr dette at dataene dine tas som gissel, og du vil få beskjed om å betale svindleren for å få dem tilbake.

Tidligere i år har Telenor advart mot at datakriminelle blir stadig proffere. Det ventes at profesjonaliseringen og antallet dataangrep vil øke i 2017.

Ivar Helge Holden fra Røros mottok en slik faktura fra Telenor tirsdag. Han bekrefter at regningen så veldig ekte ut med logo og farger. Likevel stusset han på hvorfor han mottok eposten da han ikke har noe kundeforhold til Telenor. Han åpnet derfor ikke eposten.

Likevel frykter Holden at enkelte kan bli lurt til å klikke på linken - ikke minst kunder av Telenor. Han mener også andre kjente firma kan bli utsatt for slikt og oppfordrer folk til å sjekke ekstra nøye hva de klikker på.

Ble forsøkt lurt med falsk regning.

Siste nytt i Nyheter

Julekalender
  • Adventskalenderen

I Nea Radios julekalender i Selbu 8. desember drar vi til Tømra i Selbu.

Fra Destinasjon Røros til Visit Namdalen
  • Nyheter

Hilde Bergebakken er nylig valgt til styreleder for det nye destinasjonsselskapet Visit Namdalen.

Vil du bli bjørnejeger?
  • Nyheter

Holtålen søker etter jegere til skadefelling av rovdyr.

 
Siste formannskap før jul
  • Nyheter

Det siste formannskapet før jul ble avholdt i Stjørdal torsdag. Hør ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, oppsummere alt fra penger til Selbuskogen til innføring av betaling til leie av idrettshaller.

Rørosfirma hedret
  • Nyheter

Ute Depot AS ble Årets kremmer i Sør-Trøndelag utenom Trondheim.

Statkraft fikk utsatt frist
  • Nyheter

Statkraft har fått utsatt frist for å presentere tiltaksplan etter pålegg rundt Selbusjøen. Omfanget og kompleksiteten i arbeidet med å få oversikt og kartlegge utfordringene ved erosjon og gjengroing var større enn forventet for konsulentselskapet som skal utføre arbeidet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE