Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Ivar Helge Holden advarer mot falsk faktura.

Ivar Helge Holden fra Røros fikk falsk regning på 1600 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 23:25

Telenor har sendt ut en melding på twitter der de advarer mot falske fakturaer. Disse er veldig profesjonelt laget og ser ut til å være fra Telenor. Avsenderen er epost@telnor.no, men flere steder i epostene er det koblinger til teleselskapets egne nettsider.

Abcnyheter skriver at undersøkelser Telenor har gjennomført, viser at det dreier seg om utpressingseposter, såkalt ransomware. Dersom du klikker på lenken i eposten og laster ned programmet du bes om å laste ned, tar skadevaren kontroll på dine data. I praksis betyr dette at dataene dine tas som gissel, og du vil få beskjed om å betale svindleren for å få dem tilbake.

Tidligere i år har Telenor advart mot at datakriminelle blir stadig proffere. Det ventes at profesjonaliseringen og antallet dataangrep vil øke i 2017.

Ivar Helge Holden fra Røros mottok en slik faktura fra Telenor tirsdag. Han bekrefter at regningen så veldig ekte ut med logo og farger. Likevel stusset han på hvorfor han mottok eposten da han ikke har noe kundeforhold til Telenor. Han åpnet derfor ikke eposten.

Likevel frykter Holden at enkelte kan bli lurt til å klikke på linken - ikke minst kunder av Telenor. Han mener også andre kjente firma kan bli utsatt for slikt og oppfordrer folk til å sjekke ekstra nøye hva de klikker på.

Ble forsøkt lurt med falsk regning.

Siste nytt i Nyheter

Første jagerflyger som landet på Røros
  • Nyheter

I juli feiret Røros lufthavn 60 år siden det første passasjerflyet landet på Røros. Ålbyggen Jon Reidar Holte var den første som landet med jagerfly på Røros.

Sjef for næringshagen med mange drømmer
  • Sommergjesten

Daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen er dagens sommergjest i Nea Radio.

Seks år siden flommen
  • Nyheter

Se video og bilder fra dramatikken i Ålen sentrum om morgenen tirsdag 16. august 2011.

 
Etterlysning
  • Nyheter

Forsvant fra Trondheim sentrum natt til tirsdag. Politiet ber om publikums hjelp.

Trump-kveld på Granby gård
  • Nyheter

Onsdag kveld kommer professor og USA ekspert Ole Moen til Selbu. Han skal snakke om dagens sittende amerikanske president Donald Trump.

Vannet tilbake i Ålen
  • Nyheter

Det viste seg å være to lekkasjer på vassverket.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse