Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet: Ordfører i Røros (Ap), Hans Vintervold, ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås (Sp) og varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian (Sp) lot seg ikke imponere over regjeringens forslag til statsbudsjett. FOTO: Anne Gundersen

Kommunepolitikerne hadde ved første øyekast ikke mye fint å si om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018. – Jeg blir nesten litt forbanna, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2017 kl 15:02

Det var mildt sagt ingen jubelstemning da statsbudsjettet ble presentert for politikere og andre interesserte på en konferanse på Statens Hus i Trondheim i dag tidlig.

– Jeg blir nesten litt forbanna når regjeringen presenterer dette budsjettet som om de satser på kommunesektoren og realiteten er at vi faktisk går i minus med dette, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Magaplask

Regjeringen har heller ingen planer om å bevilge penger til elektrifiseringen av Trønderbanen.

– Dette er rett og slett flaut av regjeringen, sier varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian og karakteriserer utsettelsen som et magaplask.

– Her har man initiert sammenslåingen av trøndelagsfylkene, det har vært stor stemning og høy sigarføring. Likevel har man da valgt å ikke satse på framtidsrettet infrastruktur som vil være forenende for de to fylkene. Vi hadde faktisk forventet at det skulle bevilges penger til dette, sier Sveian som håper at stortinget kan samle seg om å gjennomføre dette prosjektet.

ROBEK

Jan Håvard Refsethås er heller ikke fornøyd.

– Slik det ser ut nå vil vi gå ned i inntekt. Det er særlig hardt for oss som har vært på ROBEK-lista noen år. Det har vært krevende å spare inn slik at vi kunne komme oss av ROBEK og vi har ikke mer å gå på, mener Refsethås.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE