Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet: Ordfører i Røros (Ap), Hans Vintervold, ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås (Sp) og varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian (Sp) lot seg ikke imponere over regjeringens forslag til statsbudsjett. FOTO: Anne Gundersen

Kommunepolitikerne hadde ved første øyekast ikke mye fint å si om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018. – Jeg blir nesten litt forbanna, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2017 kl 15:02

Det var mildt sagt ingen jubelstemning da statsbudsjettet ble presentert for politikere og andre interesserte på en konferanse på Statens Hus i Trondheim i dag tidlig.

– Jeg blir nesten litt forbanna når regjeringen presenterer dette budsjettet som om de satser på kommunesektoren og realiteten er at vi faktisk går i minus med dette, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Magaplask

Regjeringen har heller ingen planer om å bevilge penger til elektrifiseringen av Trønderbanen.

– Dette er rett og slett flaut av regjeringen, sier varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian og karakteriserer utsettelsen som et magaplask.

– Her har man initiert sammenslåingen av trøndelagsfylkene, det har vært stor stemning og høy sigarføring. Likevel har man da valgt å ikke satse på framtidsrettet infrastruktur som vil være forenende for de to fylkene. Vi hadde faktisk forventet at det skulle bevilges penger til dette, sier Sveian som håper at stortinget kan samle seg om å gjennomføre dette prosjektet.

ROBEK

Jan Håvard Refsethås er heller ikke fornøyd.

– Slik det ser ut nå vil vi gå ned i inntekt. Det er særlig hardt for oss som har vært på ROBEK-lista noen år. Det har vært krevende å spare inn slik at vi kunne komme oss av ROBEK og vi har ikke mer å gå på, mener Refsethås.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Skjønnhetstyranniet

Mange unge i dag sliter med dårlig sjølbilde p.g.a. kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

 
Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

Reagerer på at politikerne vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Milliongaven fra Ålen Sanitetsforening kan snart være en saga blott.

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse