Siste dag av våpenamnestiet

Noen av våpnene som er innlevert ved Røros Lensmannskontor. FOTO: Per Magne Moan

Onsdag er siste dag av et tre måneder langt nasjonalt våpenamnesti, der publikum har kunnet levere inn ulovlige våpen til politiet, uten å risikere straff.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

– Røros lensmannskontor har så langt fått inn 50 kilo ammunisjon, 25 våpen til destruksjon, 40 hagler for etterregistrering og 5 andre våpen som skal registreres i forbindelse med våpneamnestiet. Det opplyser konsulent Berit Hånes ved Røros lensmannskontor.

I dag er det siste dag av det tre måneder lange våpenamnestiet. Det betyr at alle som har registeringspliktige skytevåpen uten tillatelse slipper straff dersom våpenet blir levert til politiet i løpet av dagen.

Erfaringer fra før viser at våpenamnesti er et godt virkemiddel for å redusere antall uregistrerte skytevåpen, og ulovlig våpenbesittelse utgjør en risiko for samfunnet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

 
Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE