Siste dag av våpenamnestiet

Siste dag av våpenamnestiet

Noen av våpnene som er innlevert ved Røros Lensmannskontor. FOTO: Per Magne Moan

Onsdag er siste dag av et tre måneder langt nasjonalt våpenamnesti, der publikum har kunnet levere inn ulovlige våpen til politiet, uten å risikere straff.

– Røros lensmannskontor har så langt fått inn 50 kilo ammunisjon, 25 våpen til destruksjon, 40 hagler for etterregistrering og 5 andre våpen som skal registreres i forbindelse med våpneamnestiet. Det opplyser konsulent Berit Hånes ved Røros lensmannskontor.

I dag er det siste dag av det tre måneder lange våpenamnestiet. Det betyr at alle som har registeringspliktige skytevåpen uten tillatelse slipper straff dersom våpenet blir levert til politiet i løpet av dagen.

Erfaringer fra før viser at våpenamnesti er et godt virkemiddel for å redusere antall uregistrerte skytevåpen, og ulovlig våpenbesittelse utgjør en risiko for samfunnet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Slutter i Røros IL
  • Nyheter

Blir Marked- og produktansvarlig i Destinasjon Røros.

Enige om jordbruksavtale
  • Nyheter

Staten ble i går kveld enig med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag om en ny jordbruksavtale.

Vaino skal lede Norge Rundt på NRK1
  • Nyheter

For første gang får Norges mest sette tv-program Norge Rundt en sørsamisk programleder. Til høsten skal Vaino Rensberg fra Røros lede distriktenes magasin på fredager på NRK1 i beste sendetid.

 
Svært godt fornøyd med Bergstadcupen

– Det føles helt fantastisk, vi har hatt mye god fotball og et godt sosialt opplegg, og vi får mange gode tilbakemeldinger. Slik oppsummerer arrangementsansvarlig Erik Sandnes Høsøien Bergstadcupen på Røros i helga.

Brukerundersøkelse på Tydal legekontor

Nylig gjennomførte Tydal legekontor en brukerundersøkelse for å kartlegge brukerne sine.

Ny sommer på Brekka

For 17 året på rad er det igjen åpning på Brekka bygdetun i Tydal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse