Siste dag av våpenamnestiet

Siste dag av våpenamnestiet

Noen av våpnene som er innlevert ved Røros Lensmannskontor. FOTO: Per Magne Moan

Onsdag er siste dag av et tre måneder langt nasjonalt våpenamnesti, der publikum har kunnet levere inn ulovlige våpen til politiet, uten å risikere straff.

– Røros lensmannskontor har så langt fått inn 50 kilo ammunisjon, 25 våpen til destruksjon, 40 hagler for etterregistrering og 5 andre våpen som skal registreres i forbindelse med våpneamnestiet. Det opplyser konsulent Berit Hånes ved Røros lensmannskontor.

I dag er det siste dag av det tre måneder lange våpenamnestiet. Det betyr at alle som har registeringspliktige skytevåpen uten tillatelse slipper straff dersom våpenet blir levert til politiet i løpet av dagen.

Erfaringer fra før viser at våpenamnesti er et godt virkemiddel for å redusere antall uregistrerte skytevåpen, og ulovlig våpenbesittelse utgjør en risiko for samfunnet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

LHL er bekymret for anbudsprosesser i Helse Midt-Norge
  • Nyheter

LHL Sør-Trøndelag har hatt sitt lagsmøte hvor nesten alle 23 lokallagene i fylket vårt deltok. På møtet ble det med stor forundring og bekymring diskutert anbudssystemet som rår i helseregionene.

Stakk av fra politiet i Ålen
  • Nyheter

Bilfører forsøkte å komme unna trafikkontroll.

Testet positivt på skrantesjuke
  • Nyheter

Ei elgku i Lierne og en villrein i Nordfjella har testet positivt på skrantesjuke.

 
Reagerer på Statsbudsjettet
  • Nyheter

Hotelldirektør Arild Øien er lite fornøyd med økt moms.

Rørosbanen 140 år
  • Nyheter

Nea Radio sendte direkte fra Pakkhuset på Røros.

Ny politikontakt i Selbu og Tydal
  • Nyheter

Tonje Aas var sammen med Maren Kristine Johansen landets første politikontakter da ordninga ble etablert i fjor. Nå er Tonje politikontakt for Selbu og Tydal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse