Siste dag av våpenamnestiet

Siste dag av våpenamnestiet

Noen av våpnene som er innlevert ved Røros Lensmannskontor. FOTO: Per Magne Moan

Onsdag er siste dag av et tre måneder langt nasjonalt våpenamnesti, der publikum har kunnet levere inn ulovlige våpen til politiet, uten å risikere straff.

– Røros lensmannskontor har så langt fått inn 50 kilo ammunisjon, 25 våpen til destruksjon, 40 hagler for etterregistrering og 5 andre våpen som skal registreres i forbindelse med våpneamnestiet. Det opplyser konsulent Berit Hånes ved Røros lensmannskontor.

I dag er det siste dag av det tre måneder lange våpenamnestiet. Det betyr at alle som har registeringspliktige skytevåpen uten tillatelse slipper straff dersom våpenet blir levert til politiet i løpet av dagen.

Erfaringer fra før viser at våpenamnesti er et godt virkemiddel for å redusere antall uregistrerte skytevåpen, og ulovlig våpenbesittelse utgjør en risiko for samfunnet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE