Mange fylkesveier utbedret

Asfaltering på fv. 30 i Midtre-Gauldal kommune. FOTO: Statens Vegvesen

Fylkesvei 30 mellom Støren og Singsås og fylkesvei 531 mellom Sundet og Galåa er blant veiene som er utbedret i sommer og høst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2017 kl 19:36

Nea Radio
Nea Radio

– På fylkesveiene i Sør-Trøndelag er det blitt gjort mange små og store tiltak i løpet av sommeren og høsten, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

130 millioner kroner

Sør-Trøndelag fylkeskommune har bevilget rundt 130 millioner kroner til pakken med fornyingstiltak på fylkesveier i fjor og i år.

– Når vi fornyer veien, koster det mellom 1500 og 2500 kroner per meter. Å bygge ny tilsvarende vei koster mer enn ti ganger så mye. Dette er god bruk av hver eneste krone. Disse tiltakene gir synlige resultater, og det vil gjøre veien mer sikker å kjøre på og kjøreopplevelsen bedre, sier Andreas Tessem i Statens vegvesen.

Disse veiene er rustet opp

De veiene som er valgt ut er de som har størst trafikk og er viktige for næringslivet. Blant annet fv. 30 mellom Støren og Singsås, fv. 65 mellom Svorkmo og Storås, fv. 531 mellom Sundet og Galåa, fv. 680 mellom Stormyra og Kyrksæterøra, fv. 700 i Meldal, fv. 714 mellom Våvatnet og Snilldal. I tillegg bevilges det midler til enkelte andre fylkesveger, eksempelvis fv. 721 mellom Botngård og Ryvatnet og fv. 861 ved Jonsvannet.

Det gjøres årlige vedtak på nye prosjekter i Fornyingsprogrammet. Etter hvert som de større fylkesveiene blir fornyet så kommer flere av de mindre fylkesveiene med i programmet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ta hensyn til rein i påska!
  • Nyheter

Skal du på fjellet i påska? Da er det fint om du tar hensyn til tamrein og villreinen, oppfordrer Fylkesmannen i Trøndelag.

Spritsmuglere stanset på Vauldalen
  • Nyheter

Tre biler med stjålne skilter stanset med med tusenvis av liter øl og sprit.

Hele Norges helsesøster besøkte Holtålen

Fredag var Tale Maria Krohn Engvik på Hov skole i Holtålen. Der snakket hun om alt fra mensen til dickpics.

 
Floka
  • Floka

Acer, Listhaug, påske og ulike sittestillinger på do var blant ukas tema.

Et skritt nærmere ny Vikhammer Ungdomsskole

Torsdag fattet utvalg for Oppvekst og Kultur (OPKU) vedtak om romprogram for ny Vikhammer ungdomsskole med kulturdel, saken går nå videre til Formannskap og Kommunestyre for endelige vedtak.

Samler tomflasker til klassetur
  • Røros / Holtålen

9. trinn ved Hov skole i Ålen håper panteflasker vil føre til utenlandstur.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE