Mange fylkesveier utbedret

Mange fylkesveier utbedret

Asfaltering på fv. 30 i Midtre-Gauldal kommune. FOTO: Statens Vegvesen

Fylkesvei 30 mellom Støren og Singsås og fylkesvei 531 mellom Sundet og Galåa er blant veiene som er utbedret i sommer og høst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2017 kl 19:36

– På fylkesveiene i Sør-Trøndelag er det blitt gjort mange små og store tiltak i løpet av sommeren og høsten, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

130 millioner kroner

Sør-Trøndelag fylkeskommune har bevilget rundt 130 millioner kroner til pakken med fornyingstiltak på fylkesveier i fjor og i år.

– Når vi fornyer veien, koster det mellom 1500 og 2500 kroner per meter. Å bygge ny tilsvarende vei koster mer enn ti ganger så mye. Dette er god bruk av hver eneste krone. Disse tiltakene gir synlige resultater, og det vil gjøre veien mer sikker å kjøre på og kjøreopplevelsen bedre, sier Andreas Tessem i Statens vegvesen.

Disse veiene er rustet opp

De veiene som er valgt ut er de som har størst trafikk og er viktige for næringslivet. Blant annet fv. 30 mellom Støren og Singsås, fv. 65 mellom Svorkmo og Storås, fv. 531 mellom Sundet og Galåa, fv. 680 mellom Stormyra og Kyrksæterøra, fv. 700 i Meldal, fv. 714 mellom Våvatnet og Snilldal. I tillegg bevilges det midler til enkelte andre fylkesveger, eksempelvis fv. 721 mellom Botngård og Ryvatnet og fv. 861 ved Jonsvannet.

Det gjøres årlige vedtak på nye prosjekter i Fornyingsprogrammet. Etter hvert som de større fylkesveiene blir fornyet så kommer flere av de mindre fylkesveiene med i programmet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kvalme og ryggsmerter kan være hjerteinfarkt

Kvinner med diabetes har markant større risiko for å få hjerteproblemer enn andre kvinner. Og symptomene kan være vanskelige å tolke. 14. november er Verdens diabetesdag.

Fikk tilslaget på Kvithamar
  • Nyheter

Stjørdal kommune fikk tilslaget på Kvithamar forsøksgård.

LED-lyspærene overtar
  • Nyheter

Energisparende LED-lys tar nå fullstendig over for halogenpærer og lysrør. De er mer miljøvennlige og mindre brannfarlige enn tradisjonelle lyspærer.

 
Karsten (74) takker redningsmannskapet

I drøye ni timer var 74-åringen Karsten Pettersen ute i skogen før han mandag kveld ble funnet av Sea-kingen.

Funnet i god behold
  • Nyheter

Fraktes ned leteområdet med Sea Kingen

OPPDATERT: Turgåer i 70-årene savnet mellom Selbu og Stjørdal
  • Nyheter

Sea King er satt inn i søket.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE