Mange fylkesveier utbedret

Asfaltering på fv. 30 i Midtre-Gauldal kommune. FOTO: Statens Vegvesen

Fylkesvei 30 mellom Støren og Singsås og fylkesvei 531 mellom Sundet og Galåa er blant veiene som er utbedret i sommer og høst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2017 kl 19:36

Nea Radio
Nea Radio

– På fylkesveiene i Sør-Trøndelag er det blitt gjort mange små og store tiltak i løpet av sommeren og høsten, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

130 millioner kroner

Sør-Trøndelag fylkeskommune har bevilget rundt 130 millioner kroner til pakken med fornyingstiltak på fylkesveier i fjor og i år.

– Når vi fornyer veien, koster det mellom 1500 og 2500 kroner per meter. Å bygge ny tilsvarende vei koster mer enn ti ganger så mye. Dette er god bruk av hver eneste krone. Disse tiltakene gir synlige resultater, og det vil gjøre veien mer sikker å kjøre på og kjøreopplevelsen bedre, sier Andreas Tessem i Statens vegvesen.

Disse veiene er rustet opp

De veiene som er valgt ut er de som har størst trafikk og er viktige for næringslivet. Blant annet fv. 30 mellom Støren og Singsås, fv. 65 mellom Svorkmo og Storås, fv. 531 mellom Sundet og Galåa, fv. 680 mellom Stormyra og Kyrksæterøra, fv. 700 i Meldal, fv. 714 mellom Våvatnet og Snilldal. I tillegg bevilges det midler til enkelte andre fylkesveger, eksempelvis fv. 721 mellom Botngård og Ryvatnet og fv. 861 ved Jonsvannet.

Det gjøres årlige vedtak på nye prosjekter i Fornyingsprogrammet. Etter hvert som de større fylkesveiene blir fornyet så kommer flere av de mindre fylkesveiene med i programmet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Røros kommune er fornøyd med innbyggerundersøkelsen
  • Nyheter

Men ser også forbedringpotensiale på flere områder.

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

 
Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

Fylkesting vedtok pressestøtte til lokalradio
  • Nyheter

Fylkestinget i Finnmark har vedtatt at lokalradio bør få pressestøtte på lik linje med aviser. De omtaler dagens ordning som konkurransevridende.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE