Kjører feststemte til Rørosmartnan

Godt humør: Bussjpfør Rodgeir Geving stortrives med å kjøre passasjerer til og fra Røros i Martnasuka. FOTO: Anne Gundersen

I år er det 4. året på rad, at Rodgeir Geving kjører busslaster med forventingsfulle passasjerer til Rørosmartnan. – Jeg gleder meg hele året til disse turene, sier sjåføren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2017 kl 07:04

Nea Radio
Nea Radio

Rodgeir Geving har kjørt buss for Turbuss1 i fire år og i de årene har han fraktet feststemte passasjerer fra Stjørdal og Neadalen, til Røros og Martnan.

– Det er noen fantastiske turer å få kjøre og jeg gleder meg like mye til hver tur, forteller Geving, som lever opp til barnesangen om bussjåføren med godt humør.

Saken fortsetter under lydklippet

Bussjåfør Rodgeir Geving forteller om bussturene til Rørosmartnan

Stemning

– Folk er feststemte og ivrige etter å komme fram til dette flotte arrangementet og det er min jobb å sørge for at turen blir en del av opplevelsen, mener Geving.

– Det blir gjerne allsang og skrøner, både på veien opp og ned og jeg bidrar gjerne med å fortelle anekdoter og historier om stedene vi kjører forbi, sier han.

Vinlotteri

Et av de mest populære innslagene på reisen, er vinlotteriet.

– Folk blir automatisk med i trekningen når de løser billett. Han forteller at de imidlertid ser an stemningen når de vurderer om trekningen skal finne sted på opp- eller nedturen.

– Det hender jo at folk har startet litt brått og da venter vi gjerne til returen med å trekke en heldig vinner, ler han.

Bakgatene

Geving har lært Røros godt å kjenne etter turene til Martnan.

– Det er flott å vandre i hovedgatene, men for meg finner den egentlige Rørosmartnan sted i bakgatene. Det er der man virkelig møter det genuine Røros og kremmerne som har gjort dette til en så populær opplevelse, mener Geving som også liker å finne seg en kafe eller restaurant og tilbringe noen timer inne i varmen.

– Vi sjåfører er på Røros hele dagen til returen i kveldinga og da gjelder det å finne de tingene man liker å oppleve.

Siste nytt i Kultur

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

Floka!
  • Fredagsfloka

Vikinger, pilegrimer og sommertemperaturer i lystig passiar.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

 
Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

Kunstkurs for barn
  • Kultur

I sommer blir det arrangert kunstkurs for barn i Selbu og på Stjørdal.

Hjertemarsjen 2018
  • Sport

Arrangeres for 6. gang på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE